Hlavní obsah

V italské obci chtějí pokutovat turisty, kteří si budou při focení selfie dávat až příliš načas

Pokutu ve výši 275 eur (zhruba 6400 korun) chtějí v italské obci Portofino ukládat turistům, kteří si budou fotit selfie až příliš dlouho. Restrikce se má vztahovat na dvě populární místa, kde podle starosty návštěvníci často dlouze setrvávají, ucpávají chodníky a způsobují chaos i dopravní zácpy.

Foto: Profimedia.cz

Obec Portofino proslula barevnými domky.

Článek

Obě fotogenická místa jsou nyní označena jako zóny, kde se nesmí vyčkávat. Nařízení má mimo jiné zamezit tvoření front, které mohou ucpávat chodníky a bránit průjezdu vozidel.

„Smyslem je nevyhrazovat si místo jen pro sebe, ale umožnit všem, aby si mohli vychutnat krásné výhledy,“ vysvětlil starosta rybářské vesničky Matteo Viacava pro list The Times. Doplnil, že se chce vyhnout nebezpečným situacím spojeným s tvořícími se davy.

Nové restrikce začaly platit o Velikonocích, dodržovat se musí každý den od rána až do šesti hodin večer. Současná omezení potrvají do 16. října, kdy končí v Itálii hlavní sezona.

Obec Portofino se nachází na italské Riviéře nedaleko Janova. Podle serveru Independent tu žije asi 500 stálých obyvatel, během hlavní sezony sem však míří tisícovky lidí, aby si užily výhledy na barevné domečky na pobřeží. Jen na Instagramu je hashtagem Portofino označeno na 1,2 milionu fotografií.

Poškodíte památku? Zaplatíte pokutu až 1,4 milionu, plánují v Itálii

Cestování

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám