Hlavní obsah

V Itálii je k pronájmu celá vesnice. Bydlet lze i v místním hradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až 200 lidí pojme italská vesnice Petritoli, kterou si lze pronajmout k soukromým akcím. Při naplnění maximální kapacity přitom nocleh vyjde jednu osobu na necelých 200 korun za noc, jednou z možností je i přespání na místním hradě. Minimální počet strávených nocí je nicméně tři, maximum pak sedm.

Foto: Profimedia.cz

Vesnice pojme k přenocování až 200 osob.

Článek

Obec Petritoli se nachází v italském regionu Marche, který sousedí se San Marinem. Hlavním městem oblasti je Ancona, od nějž je vesnice vzdálena asi 90 kilometrů, uvádí server Independent.

Petritoli si mohou pronajmout skupiny o 50 až 200 lidech k pořádání nejrůznějších velkých akcí, jako jsou svatby, večírky nebo další události. Nocležníkům nabízí obec celkem 98 ložnic, ceny začínají na zhruba 36 690 korunách. Jednou z možností, kde přespat, je i zmiňovaný hrad Palazzo Mannocchi, z nějž se otevírají panoramatické výhledy do okolní krajiny. Jeho součástí jsou ale i zahrady s bazénem.

V okolí vesnice se pak nachází řada restaurací, barů i vinoték, všechny jsou v docházkové vzdálenosti. „Petritoli je autentická italská středověká vesnice, která je zasazená do panenského regionu Marche u pobřeží Jadranu,“ okomentovala společnost GroupAccomodation, která obec pronajímá.

„Vesnice je skrytá a prostá obvyklých turistických pastí. Žádné jídelní lístky v několika jazycích, parkovací lístky nebo dotěrní prodejci. Záhy se budete cítit jako místní a budete vítaní,“ dodala společnost, která zájemcům nabízí i možnosti cateringu na jimi zvolené akce.

Ve Španělsku je na prodej neobydlená obec

Koktejl

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Itálie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám