Hlavní obsah

V Hanoji uzavřeli slavnou atrakci. V blízkosti vlaků se už turisté neprojdou

Novinky, mšv

Jednu z nejznámějších hanojských zajímavostí si turisté zřejmě nějakou dobu neprohlédnou. Úřady se rozhodly omezit přístup na slavnou železniční ulici, kde se návštěvníci mohli pohybovat v bezprostřední blízkosti projíždějících vlaků. Důvodem jsou bezpečnostní rizika, uvedl server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hanoj zavírá oblíbené kavárny podél železničních kolejíVideo: Reuters

 
Článek

Policie u vstupu do ulice postavila zátarasy. Mezi turisty i místními se tento krok ale nesetkal s vřelým přijetím.

„Jsem z toho frustrovaný, protože si tam teď nemůžu jít udělat fotku,“ uvedl návštěvník z Malajsie Mustaza bin Mustafa pro agenturu AFP. Prý se ale vrátí později. Stejně tak byli zklamaní i další turisté.

Od hrany vlaku vás dělí jen decimetry. Když zatroubí, srdce spadne až do kalhot

Cestování

Na krok úřadů si postěžovali i provozovatelé podniků v uličce, kteří jejím uzavřením utrpí. „Nikdy se tu nestala žádná vážná nehoda,“ řekl Le Tuan Anh, který provozuje kavárnu. „V porovnání s intenzitou dopravy kdekoli ve městě je to tady mnohem bezpečnější,“ vysvětlil.

Podle agentury Reuters jde správním orgánům právě o uzavření desítek podniků, které se v ulici vyrojily a které přispívají k bezpečnostním rizikům, navíc porušují některé regulace. O uplynulém víkendu se jich měla řada vystěhovat.

Foto: Profimedia.cz

V uličce je řada podniků, které podle provozovatelů opatření zasáhne.

Ve čtvrtek 10. října byly u uličky nainstalovány cedule, které turisty upozorňují, aby si v „nebezpečné zóně“ nepořizovali fotky ani videa.

„Lidé z celého světa přicházejí do Hanoje, aby si prohlédli projíždějící vlaky. Je mrzuté, že nám tu řeknou, abychom odešli,“ postěžovala si britská turistka Harriet Hayesová.

Pro rezidenty otevřená

Zatím není známo, zda ulička zůstane nepřístupná delší dobu, nebo jen do vystěhování podniků. Z prohlášení policie však vyplývá, že vstup bude primárně umožněn rezidentům, kteří budou mít zodpovědnost za to, aby turisté neporušovali bezpečnostní pravidla.

Foto: Profimedia.cz

U ulice policie postavila zátarasy.

Železnice byla v Hanoji postavena během koloniální éry, dříve tudy putovaly vlaky rozvážející zboží napříč celou Indočínou. Trať se nadále aktivně využívá.

Samotná ulička neměla v minulosti valnou pověst. Uchylovali se tam uživatelé drog nebo squatteři. Slavnou se stala díky sociálním sítím a fotografiím.

Reklama

Výběr článků

Načítám