Hlavní obsah

V Číně mají nejvýše položený bazén na světě. Je 323 metrů nad zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína se od konce minulého roku pyšní novým prvenstvím. Ve městě Nan-ning se na přelomu listopadu a prosince otevřel nejvýše položený plavecký bazén světa. Nachází se v jednom z mrakodrapů 323 metrů nad zemí, což je o 29 metrů více než u panoramatického bazénu v dubajském hotelu Address Beach Resort, který drží titul nejvýše položeného infinity bazénu.

Foto: Profimedia.cz

Bazén se nachází v 71. podlaží mrakodrapu.

Článek

Nový světový rekordman se nachází na mrakodrapu Kuang-si China Resources Tower, který je 37. nejvyšší budovou na planetě a 18. nejvyšší v Číně. Uvnitř jsou bytové i komerční prostory. Samotný bazén nalezneme na 71. podlaží a podle serveru Architectural Digest je součástí místního hotelu.

„Budova je pro město symbolem vzrůstající prosperity,“ míní James Čeng, šéf architektonického studia Goettsch Partners, které mrakodrap navrhlo. Podle společnosti je budova udržitelnou odezvou na městskou zástavbu, což se odráží v jejím designu a závazku vůči životnímu prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Nový nejvýše položený bazén světa je součástí hotelu.

Z nejvyšších pater věže, která byla dokončena loni v říjnu, si návštěvníci vychutnají panoramatický výhled na metropoli. Bazén má být jejím největším tahákem, přestože nemá neviditelné okraje, a nejedná se tedy o takzvaný infinity pool.

Nejvýše položeným nekonečným bazénem se tak i nadále může pyšnit Dubaj. Největším venkovním bazénem pak disponuje budova Marina Bay Sands v Singapuru.

Infinity bazény i vnitřní kruhový vodopád. Nová největší výletní loď světa opět posune hranice

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám