Hlavní obsah

V Chicagu si lze pronajmout napodobeninu van Goghova pokoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Milovníci obrazů nizozemského malíře Vincenta van Gogha mají nyní možnost strávit noc v napodobenině pokoje, v němž umělec žil při pobytu v jihofrancouzském Arles. Místnost, kterou malíř zachytil na třech olejomalbách z let 1888 až 1889, nabízí k pronájmu Chicagský ústav umění.

Foto: repro airbnb

Pokoj podle Van Goghova obrazu je k pronajmutí v Chicagu.

Článek

Přesnou kopii místnosti zachycené na van Goghových obrazech nechala galerie umění zhotovit v rámci propagace své výstavy, která se otevře v neděli a trvat bude až do 10. května.

Zájemci si mohou pokoj v chicagské čtvrti River North pronajmout prostřednictvím internetové služby Airbnb za deset dolarů na noc (240 Kč). Pokoj přitom zdánlivě nabízí sám slavný malíř.

Pokoj bude i na výstavě 

„Požaduji deset dolarů, protože si potřebuji koupit barvu. S radostí vám ale poskytnu vstupenky na svou výstavu v Chicagském ústavu umění," píše se v nabídce pokoje.

Foto: Profimedia.cz

Tato malba byla inspirací pro opravdový pokoj.

Stejná napodobenina van Goghova pokoje z Arles jako ta pronajímaná bude k vidění i přímo na výstavě. Návštěvníci galerie na ní budou mít možnost pokochat se i všemi třemi verzemi slavného obrazu, z nichž jedna je trvale v majetku právě Chicagského ústavu umění.

Reklama

Výběr článků

Načítám