Hlavní obsah

Za plavky na ulici pokuta, rozhodlo fotogenické italské letovisko

Italské Sorrento na Amalfinském pobřeží se rozhodlo bojovat proti nevychovaným turistům. V městečku oblíbeném mezi uživateli Instagramu se nově za procházení uličkami v plavkách či bez trička budou rozdávat pokuty ve výši až 500 eur.

Foto: Profimedia.cz

Sorrento je populární pro své barevné domy i celkovou lokalitu.

Článek

Sorrento je populární díky svojí lokalitě, oku lahodící architektuře a obecně krásným výhledům. Úřady proto po turistech vyžadují, aby při procházení městečkem dodržovali dekorum a plavky si nechali až na pláž. Civilizovanou společnost charakterizuje i jistá decentnost, podotkl starosta města Massimo Coppola.

„Tato situace spojená s nepohodlím pro místní obyvatele by mohla vést k negativnímu hodnocení kvality života v našem městě, což by mohlo mít špatné následky pro celkovou image a cestovní ruch,“ cituje starostu list The Times.

Místní novinář Maxy Tamanti na adresu turistů v plavkách uvedl, že se město kvůli nim mění ve výjev z Dantova Pekla.

Omezují automobilovou dopravu

Za porušení zákazu nošení plavek či odhalování vrchní části těla může turistům hrozit zmíněná pokuta ve výši až 500 eur, tedy 12 300 korun.

Obce na Amalfinském pobřeží se přitom proti dopadům masového turismu rozhodly zasáhnout už nedávno. Nově se turisté, kteří do některé z obcí zamíří autem, musejí řídit podle nových pravidel a limitů.

Populární italská destinace začala limitovat turisty

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám