Hlavní obsah

U islandského Reykjavíku se otevře nová geotermální laguna

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horké prameny jsou jedním z největších taháků Islandu. Příští rok se v zemi ohně a ledu otevře nová geotermální laguna, jejíž předností má být kromě jiného blízkost hlavního města Reykjavík. Bazén v laguně má navíc opticky splývat s hladinou okolního moře, píše server Daily Mail.

Foto: Sky Lagoon/Pursuit

K laguně to bude z Reykjavíku jen několik minut.

Článek

Sky Lagoon (Nebeská laguna) bude zřejmě konkurovat Modré laguně, která je aktuálně nejpopulárnější na Islandu. Zároveň by se však návštěvníci mohli více rozprostřít, a tak by ani na jednom místě nemusela být hlava na hlavě.

Nová laguna, nacházející se jen několik málo minut od centra Reykjavíku, má lákat především bazénem, který bude opticky splývat s mořem. Podle developerské společnosti Pursuit projekt návštěvníkům nabídne oslnivé výhledy na oceán, západy slunce, ale také skvělou příležitost užít si polární záři v příjemném prostředí.

Foto: Sky Lagoon/Pursuit

Bazén bude hned na okraji moře.

S respektem k tradicím

Pro svůj design čerpá laguna inspiraci v drsné islandské krajině, chybět v ní nebude vodopád a bazén bude lemován skalami. „Také další prvky jsou ovlivněny místní kulturou, návštěvníky čeká autentický zážitek inspirovaný islandskými procedurami a tradicemi,“ informovala dále společnost Pursuit.

Generální manažerka Sky Lagoon Dagny Perursdottirová uvedla, že je z projektu nadšená, protože návštěvníkům přinese nezapomenutelné zážitky v jedné z nejoslnivějších pobřežních lokalit Islandu. „Půjde o relaxační centrum situované v dramatickém prostředí u Atlantského oceánu, ale stejně tak blízko k rušnému centru Reykjavíku,“ doplnila manažerka.

Foto: Sky Lagoon/Pursuit

Návštěvníci si budou moci vychutnat romantické západy slunce i výhledy na temnou oblohu a polární záři.

Kromě geotermálního bazénu nebude v zařízení chybět ani sauna nebo bar. „Island je jedním z velmi autentických a pozoruhodných míst, která mají tu sílu návštěvníky inspirovat,“ uzavřel šéf společnosti Pursuit David Barry.

Nejtyrkysovější atrakce Islandu má srdce ukryté 2000 metrů pod zemí

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám