Hlavní obsah

Turisty sveze z Prahy do Mělníka loď

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prahu a Mělník bude znovu propojovat loď pro turisty. Se zahájením pravidelné plavby počítá provozovatel od konce května. Dříve se ročně lodí svezlo kolem dvou tisíc cestujících. Na provoz přispívá i město Mělník, a to ročním příspěvkem zhruba 300 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Turisté by se měli svézt od konce května.

Článek

„Loď využívají především turisté, v minulém roce i školy,“ uvedl na jednání zastupitelstva místostarosta Mělníka Petr Volf (Mělničané).

Loď zajišťuje pravidelnou dopravu na trase Praha–Mělník, Mělník–Obříství a zpět a okružní hodinové plavby na soutok, k historickým plavebním komorám v Hoříně a další vyhlídkové plavby.

Podle Volfa měla loni velký úspěch kulturní akce Moře u Mělníka, která se konala v okolí náplavky, víkend byl podle něj zřejmě rekordní i pro provozovatele lodní dopravy.

„Předpokládám, že letos to bude dost podobné,“ dodal Volf. Loni náklady na provoz lodi dosáhly více než 650 tisíc korun, příjmy včetně dotace činily přes 655 tisíc korun. Dotace města byla loni 284 tisíc.

Výletní plavba za miliony korun se vyprodala během jediného dne

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám