Hlavní obsah

Turistická sezona se ve Španělsku rozjíždí pomalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Španělsku v pondělí odstartovala hlavní turistická sezona. Země totiž uvolnila vstupní nařízení a nově vpouští plně naočkované turisty z celého světa. Nová pravidla ovšem vláda oznámila pozdě, a tak se zahájení sezony nese prozatím v minimalistickém duchu. Provozovatelé hotelů a další zaměstnanci v cestovním ruchu však neztrácejí naději, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělsko umožnilo vstup plně naočkovaným turistům z celého světa, zatím jich ale moc nepřijeloVideo: Reuters

 
Článek

O nových vstupních pravidlech Španělsko informovalo až v sobotu. Mnoho turistů i cestovních kanceláří tak zůstávalo do poslední chvíle v nejistotě. I z toho důvodu bylo podle agentury Reuters pondělní otevření hranic pozvolné.

Provozovatelé některých madridských hotelů či hostelů jsou nicméně optimističtí a věří, že uvolnění vstupních pravidel povede k navýšení množství turistů v zemi. „V mnoha státech každým dnem postupuje očkování a lidé se tak méně bojí cestovat a jsou zváni do Madridu,“ uvedl šéf jednoho z ubytovacích zařízení ve španělské metropoli Alfonso Lopez.

Množství letů vzrostlo

Větší ruch byl cítit na letišti Malaze. Město totiž patří mezi hlavní turistické destinace v zemi. I tak se to s množstvím návštěvníků v době před pandemií nedá srovnávat, píše Reuters.

„Cítím se tu docela bezpečně, asi tak jako doma. Nerozumím tomu, proč je Španělsko stále na seznamu rizikových zemí, když můžeme přijet zcela bez restrikcí. Jen po návratu musíme do karantény,“ postěžovala si britská turistka Ella Grayová.

Španělsko koncem května totiž povolilo bez restrikcí vstup občanům z deseti zemí mimo Evropskou unii, včetně Velké Británie. Návštěvníci tak nemusejí dokládat ani PCR test.

Mezinárodní lety uskutečněné do a ze Španělska vzrostly v porovnáním s minulým týdnem o 40 procent. Podle mluvčího společnosti AENA, která provozuje letiště, jde ovšem o lineární nárůst, který šel v posledních měsících vypozorovat.

Data ukazují, že v dubnu do Španělska zavítalo kolem 630 tisíc lidí. Je to však jen zlomek obvyklých turistů, kteří do druhé nejnavštěvovanější země světa obvykle míří.

Benátky takřka bez omezení. Do italského města se vracejí turisté

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám