Hlavní obsah

Cestovní ruch je ve třetině světových destinací stále značně omezen

Jedna ze tří světových destinací je stále nepřístupná mezinárodním turistům. Ukazují to nejnovější data Světové organizace cestovního ruchu (UNWTO), podle které jsou hranice mnohých států uzavřeny kvůli obavám z nových mutací koronaviru. Z monitorovaných 217 zemí jich je nepřístupných celkem 69.

Foto: Profimedia.cz

Asi třetina světových destinací je pro zahraniční turisty neprodyšně uzavřena.

Článek

Začátkem února bylo uzavřeno celkem 32 procent všech světových destinací, uvádí s odkazem na data UNWTO server Independent. Takřka polovina jich je v Asii a Tichomoří, v Evropě pak 15. Dalších 34 procent států je uzavřeno alespoň částečně a 32 procent po turistech při vstupu požaduje minimálně PCR test, často kombinovaný s povinnou karanténou.

Mezi zcela zavřenými zeměmi je i Česká republika, kde je jedna z nejhorších epidemiologických situací nejen v Evropě. Dalšími zeměmi s přísnými restrikcemi jsou například Belgie, Německo, Maďarsko či Norsko, z asijských Indonésie, Indie či Vietnam.

„Cestovní omezení jsou hojně používána, aby se zamezilo šíření viru. Zatímco pracujeme na znovunastartování cestovního ruchu, musíme ukázat, že restrikce jsou jen jednou částí řešení,“ uvedl tajemník UNWTO Zurab Polilikashvili.

„Jejich užití se má zakládat na nejnovějších datech a analýzách, které se musí často přehodnocovat, aby mohl začít bezpečný a zodpovědný restart odvětví, na němž jsou závislé miliony podniků a pracovních pozic,“ doplnil.

Ryanair ještě více zlevní letenky, aby namotivoval k cestování

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám