Hlavní obsah

Turista zaparkoval ve Florencii sporťák na známém náměstí, které je jen pro pěší

Nejmenovaný americký turista zjistil, že červené ferrari nedává člověku právo parkovat, kdekoli se mu zlíbí. Když totiž sporťákem vjel na slavné florentské náměstí Piazza della Signoria, kde se nachází palác Vecchio, vyfasoval od policistů tučnou pokutu. Náměstí je totiž určeno pouze pro pěší. Turista navíc neměl mezinárodní řidičský průkaz.

Foto: Profimedia.cz

Náměstí s palácem Vecchio

Článek

K incidentu došlo v pondělí. Američan vjel na náměstí, které se obvykle hemží turisty, a ferrari se švýcarskou registrační značkou tam zaparkoval. Na místě ho okamžitě odchytila policie, která mu napařila pokutu ve výši 470 eur (11 190 korun). Strážníci totiž zjistili, že 43letý turista nemá mezinárodní řidičský průkaz, tudíž není oprávněn se pohybovat na italských silnicích, natož vjíždět bez povolení na náměstí, které je vyhrazeno chodcům.

„Kontrola odhalila, že 43letý řidič měl americký řidičský průkaz, který nesplňuje mezinárodní nařízení, a neměl mezinárodní řidičský průkaz nebo oficiální překlad,“ cituje florentské úřady server CNN.

„Muži byla uložena pokuta za parkování v pěší zóně, řízení v protisměru a za zahraniční řidičský průkaz nesplňující normy, pokuta byla celkem 470 eur, které zaplatil strážníkům rovnou,“ dodaly úřady.

V Itálii se nejedná o první případ za poslední měsíce, kdy turisté nerespektovali pravidla provozu. Veřejným prostorem rezonoval především incident, k němuž došlo loni v květnu, kdy saúdský turista v půjčeném maserati vjel na Španělské schody v Římě a poškodil je. Byl obviněn z ničení kulturní památky.

Muž sjel v autě po římských Španělských schodech. Dva rozlomil

Cestování

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám