Hlavní obsah

Kvůli selfie se Američan zřítil do kráteru Vesuvu

Americký turista utrpěl lehká zranění poté, co si na italském vulkánu Vesuv pořizoval selfie. Telefon mu při focení vyklouzl z ruky a spadl do kráteru, z nějž se ho snažil 23letý muž získat zpět. Ztratil však rovnováhu a zřítil se několik metrů. Mladíka se podařilo zachránit, společně s příbuznými je však obviněn z neoprávněného vstupu.

Foto: Profimedia.cz

Turista shlíží z Vesuvu na Neapol (ilustrační foto).

Článek

Muž a jeho další tři příbuzní vyšplhali na vrchol sopky v nadmořské výšce 1281 metrů a vydali se mimo oficiální stezku. Nahoře si chtěl Američan pořídit zmiňovaný autoportrét na telefon, který mu však vypadl z ruky, a tak se mladík rozhodl sestoupit do kráteru, aby mobil zachránil. Po ztrátě rovnováhy se však zřítil a utrpěl lehká zranění a rány na rukou a zádech, uvádí s odkazem na italská média server Guardian.

Místní průvodci dorazili na místo jako první, slanili do kráteru a muže z něj vytáhli. K nehodě přijeli také policisté a horská služba nechala vypravit vrtulník.

Policie všechny čtyři obvinila z neoprávněného vstupu, protože Američané nedisponovali žádnými lístky, a navíc nerespektovali zákaz vstupu mimo vyznačenou cestu – přestože byla stezka jasně označena cedulemi, které upozorňovaly na nebezpečí.

Vesuv je jedním z hlavních turistických taháků u Neapole. Sopka je zodpovědná za zničení starověkých měst Pompeje a Herculaneum, které takřka zmizely z povrchu zemského po erupci v roce 79. I z tohoto důvodu je vulkán považován za jeden z nejnebezpečnějších na světě, protože se nachází v bezprostřední blízkosti měst.

Námořnická pověra proměnila významný přístav v umělecké dílo

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám