Hlavní obsah

Tříměsíční práce dokonale předvádí nejkrásnější placku na světě

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemský fotografický nadšenec Rick Kloekke stvořil úžasné časosběrné video své domoviny. Úchvatné záběry, které publikoval počátkem června, vznikaly po dobu asi tří měsíců a kulisou byla nejrůznější malebná místa Nizozemska.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrný záznam ukazuje, že Nizozemsko je opravdu rovinaté

Článek

Ranní rozbřesky a západy slunce - to byly nejpopulárnější okamžiky, které si Kloekke pro své video vybral. Jak by také ne, když jde o nejoblíbenější části dne pro naprosto drtivou většinu fotografů.

Pokud byste podle profesionality záběrů měli za to, že je Kloekke nějaký protřelý profesionál, byli byste na omylu. Rick je 21letý student a tento projekt započal proto, aby ukázal věčným stěžovatelům, že v Nizozemsku není jen ošklivé počasí a nezajímavé rovinky.

Produkce samotného videa vyžadovala podle fotografa rozsáhlou přípravu. A jak už to tak bývá, i chození na jedno místo vícekrát.

A pro ty, které by snad zajímalo, jaká výbava je k pořízení podobně úchvatného videa třeba, jeho autor se podělil o detaily. Nafotil celkem 260 GB snímků do RAWu a využil dva fotoaparáty Canon 600D, širokoúhlý objektiv Tokina 11-16 mm f/2.8, Canon 50 mm f/1,4 a stabilizovanou verzi Canonu 70-200 mm USM f/4.0. A samozřejmě několik stativů a podomácku vyrobený pojezd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám