Hlavní obsah

Tisíc stop nad zemí. Nejnebezpečnější turistická stezka vede na posvátnou horu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dechberoucí výhledy na přírodní scenérie vyhledává nejeden turista. Ale jen ti nejodvážnější si troufnou pokořit krkolomnou turistickou stezku na úbočí čínské hory Chua-šan (Květinová hora), která je označována jako vůbec nejnebezpečnější na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stezka na hoře Chua-šan v Číně je jen pro otrléVideo: Caters News, AP

 
Článek

Už samotné názvy některých částí ferraty (cesta v horském terénu, na které je třeba jištění) vyvolávají hrůzu — Sráz tisíce stop, Štěrbina sta stop, Hřbet černého draka... Úzká lávka je však jen zlomkem cesty, která vede na vrchol posvátné taoistické hory. A ti, kteří ji bez úhony zvládnou, budou odměněni výhledem do krajiny a také si budou moci prohlédnout řadu chrámů, které se na vrcholku nacházejí.

Cestu absolvoval také brazilský pár Leonardo s Victorií, který si na památku pořídil video. „Hned, co jsem stezku pod názvem 'nejnebezpečnější na světě' objevil, řekl jsem Victorii, že tam prostě musíme. Měli jsme strach, ale milujeme adrenalin, takže jsme se po chvilce cítili jako doma,“ podělil se Leonardo o zážitek.

Hora Chua-šan byla významným náboženským místem nejméně už 200 let před naším letopočtem, kdy u jejího úpatí stál chrám. Od té doby putovali mnichové a poutníci na vrchol a začali ho pomalu obývat. Stezka z dřevěné lávky je také oblíbeným místem milenců, kteří na řetězy zavěšují zámky, aby zpečetili svou lásku.

Reklama

Výběr článků

Načítám