Hlavní obsah

Velký Kosíř: Na prohlídku nové rozhledny se stály fronty

Novinky, ČTK, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní počasí bylo jako stvořené pro výlet přírodou. Za výšlap na vrch Velký Kosíř byli navíc turisté odměněni výhledem z nové rozhledny. Museli ale zdolat ještě 158 schodů na její kruhovou vyhlídku.

Foto: ČTK

Turisté byli v sobotu vybaveni fotoaparáty i dalekohledy

Článek

Rozhledna, vysoká 28 metrů, byla v polovině víkendu slavnostně otevřena veřejnosti. Turisté teď tedy mají o důvod víc podniknout výšlap na vrch Velký Kosíř u Slatinek na Prostějovsku. Z vyhlídky na rozhledně se jim naskýtá pohled na Jeseníky, Lysou horu i na Hanou.

Foto: ČTK

Někteří se na vyhlídce rozhledny kochali pohledem do okolí, jiní tím, jakou hloubku mají pod nohama

Otevření rozhledny si nenechali ujít jak pěší turisté z okolí, tak cyklisté. Zamířili sem rodiny s malými dětmi, mladé i starší páry. Řada lidí následně musela trpělivě vyčkat ve frontě, než mohli i oni vyjít po téměř 160 schodech na vyhlídku a obdivovat malebnost okolní krajiny.

Foto: ČTK

Na prohlídku nové rozhledny se stála dlouhá fronta

Na Velkém Kosíři už kdysi jedna rozhledna fungovala. V roce 1939 byla ale odstraněna z důvodu špatného technického stavu. Od začátku 90. let minulého století cestovatelé míří také do zdejšího přírodního parku Velký Kosíř.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám