Hlavní obsah

V Liberci oživí o víkendu Golema

Právo, mip
Liberec

Příjezd císaře Rudolfa II. a oživení Golema, to jsou největší lákadla tradičního historického jarmarku, který se vrací do Liberce. Akce, která se pravidelně koná od roku 2000 a každoročně ji navštěvují tisíce lidí, proběhne letos mimořádně až nyní v srpnu. Původní termín v červnu zhatila pandemie.

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

V rámci jarmarku přijede do krajského města v sobotu dopoledne císař Rudolf II. „Dorazí se svým kancléřem. Městské radě předají listinu s udělením práv užívat městský znak, městskou pečeť a práva pořádat jarmarky,“ popsala radní Liberce Petra Břeňová (ODS).

Na liberecké centrální náměstí před historickou radnicí se po dvaceti letech vrátí také Golem. „Oživení legendární postavy proběhne v sobotu večer. Dvoudenní program pak bude nejenom na náměstí u radnice, ale také v přilehlé Kostelní ulici,“ popsala mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Vinobraní na Znojemsku nahradí Vinařské t(r)ipy

Tipy na výlety

Součástí dvoudenní akce budou také vystoupení kejklířů, šermířů, tanečníků i divadélek pro děti. Nebude chybět staročeské tržiště s prodejci v dobových kostýmech, ohňová show, souboj rytířů nebo alchymistická dílna.

Zpestřením sobotního programu má být kromě oživení Golema a zrození Sirael také koncert barokních a rockových hitů v podání Adama Malíka z Čechomoru a Musici Boemi a také večerní show pro Rudolfa II.

Nedělní program pak bude obohacen o show šéfkuchaře Roberta Sklenáře, který v pravé poledne uvaří menu pro císaře Rudolfa II.

Reklama

Výběr článků

Načítám