Hlavní obsah

Tipy na víkend: Užijte si valentýnský večer na lodi. Popluje po Vltavě i Labi

Blíží se valentýnský víkend a přináší řadu možností, jak strávit příjemné chvíle s milovanou polovičkou. Jestli si nepotrpíte na dárky a dáváte přednost společným zážitkům, můžete například strávit večer s dobrým jídlem a živou hudbou při plavbě v Děčíně i v Praze. Nudit se ovšem nebudou ani ti, kteří svátek zamilovaných slavit neplánují.

Foto: Profimedia.cz

Nadcházející víkend bude plný romantiky. Ilustrační foto

Článek
Praha

Valentýn na bobové dráze

Pokud si objednáte od čtvrtka do neděle valentýnské menu v Restauraci na bobovce na Proseku, získáte slevu na jízdu na bobové dráze. Užijte si adrenalin a zakončete večer romantickou večeří. Více se dočtete zde.

Koncert Johna Mayalla

V neděli oslavte koncertem v divadle Archa osmdesátiny hudebníka Johna Mayalla. Touto akcí se připomínají pořadatelé Trutnov Open Air Festivalu a koncert proto nazvali Trutnoff in Archa. John Mayall se rozehraje v 19:00. Další informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Roztocký masopust

Pokud doma najdete zajímavé masky, neměli byste chybět na Masopustu v Roztokách u Prahy. Hlavní program se odehraje v sobotu v Roztokách a okolních obcích. Zámek Roztoky bude hostit maškarní rej, ve 14:30 vyjde průvod městem. Bohatý program je připravený až do večera. Více hledejte zde.

Westernový karneval

Karneval v Lázních Toušeň se těší takové oblibě, že se koná v pátek i v sobotu. Tradiční karneval se letos odehraje ve westernovém stylu. Oprašte masky a možná i něco vyhrajete. Zábavu doplní kapela Klasickej postup, divadelní a taneční vystoupení. Karneval začne v oba dny ve 20:00 v toušeňské sokolovně. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Festival malých pivovarů Oslavany

V sobotu bude nedaleko Oslavan téct pivo proudem. Festival malých pivovarů se koná ve Velkém sále Dělnického domu v Padochově. Celkem 12 minipivovarů z celé ČR tady představí běžná piva i speciály. Chybět nebudou vystoupení mnoha hudebních skupin a soutěže. Více o akci naleznete zde.

Hvězdy stříbrného plátna

Výstava v Letohrádku Mitrovských představí filmové a divadelní hvězdy první republiky a protektorátu. Díky fotografiím, plakátům, osobním předmětům nebo šatům se přenesete do doby filmů pro pamětníky. Okouzlí vás Adina Mandlová, Lída Baarová nebo třeba Věra Ferbasová. Přijďte mezi 10:00 a 16:00. Více se o výstavě dozvíte zde.

Tour de Sklep Popice

V sobotu od 12:00 do 19:00 vyrazte na průzkum vinařských sklepů v Popicích. Čtrnáct vinařů z obce ležící nedaleko Znojma otevře své sklepy a nabídne minimálně pět vzorků k ochutnání. Užijte si tuto komorní vinařskou akci. Více zde.

Jihočeský kraj

Slavnosti piva v Táboře

Již 24. Reprezentační slavnosti piva v Táboře jsou veřejnosti přístupné od středy do soboty. Hotel Palcát vás uvítá denně od 16:00. Od 17:00 si pak budete moci vybírat z řady pivních značek. Vyhlášení vítězů soutěží proběhne v sobotu v 18:00. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Svatební valentýnská výstava

Zámek Nové Město nad Metují hostí o víkendu Svatební valentýnskou výstavu. V oba dny můžete zavítat do zámeckých interiérů od 9:00 do 16:00. Čeká na vás dražba svatebních kytic a dortů, přehlídky svatebních šatů v 10:00 a ve 14:00, sladké občerstvení a mnoho dalšího. Vše o akci se dozvíte zde.

Zima v Krkonoších

Díky exkurzi za sněhem a ledem dostanete odpovědi na mnoho otázek, například kdy je v Krkonoších léto nebo kolik se zde spustilo lavin. Sraz je v sobotu v 9:00 v Peci nad Sněžkou. Pořadatel, Správa Krkonošského národního parku, účastníkům zapůjčí i sněžnice. Více zde.

Pardubický kraj

Četnická výstava

Výstava O Četnických humoreskách vás přenese do stále populárního seriálu o brněnské četnické pátrací stanici. V sobotu a v neděli uvidíte v Městském muzeu ve Svitavách mezi 13:00 a 17:00 uniformy, kostýmy či výbavu četnické stanice. Další informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Valentýnské zámecké prohlídky

Prožijte svatého Valentýna stylově. V sobotu vás čekají v 11:00 a ve 13:00 valentýnské prohlídky zámku Bečov nad Teplou. Na prohlídce 1. okruhu uvidíte například vzácný relikviář sv. Maura. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Výstava v Železném Brodě

Městská galerie Vlastimila Rady připravila ojedinělou výstavu. Má název Salon a je inspirovaná francouzskými uměleckými salóny. Po oba víkendové dny můžete v galerii obdivovat mezi 13:00 a 16:00 tvorbu doposud neobjevených umělců. Výstava potrvá do začátku března. Více zde.

Olomoucký kraj

Veletrh Tourism Expo

Hledáte inspiraci, kam se vydat na tuzemskou dovolenou? Potřebujete poradit, která zahraniční destinace je pro vás nejlepší? Pak byste si měli udělat čas na olomoucký veletrh Tourism Expo na Výstavišti Flora. Koná se od pátku do neděle vždy mezi 9:00 a 18:00. Více informací naleznete zde.

Valentýnské prohlídky Bouzova

O historii Bouzova, ale i o svatebních zvycích a obyčejích, se dozvíte díky valentýnským prohlídkám hradu. Nahlédnete také do míst, kde se konají svatební obřady. Prohlídky se o víkendu konají v 11, 12 a 13:00. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Valentýn v ostravské zoo

Pro zamilované páry připravila ostravská zoo speciální valentýnskou prohlídku. Komentovaná prohlídka zaměřená na partnerské soužití zvířat a jejich sexuální chování začne, dokonce za zvýhodněnou cenu, v 11:00. Více se dozvíte zde.

Valentýnský ples Příbor

Už 11. valentýnský ples města Příbor se uskuteční v místním Kulturním domě. V sobotu od 20:00 budou hrát kapely Rivieras Snow band a HTK Band bratří Galiových. Dále vystoupí různí tanečníci a vicemistři světa a mistři Evropy v Elektric Boogie. Vše se o akci dočtete zde.

Plzeňský kraj

Závod Ledový kafe u Poběžovic

Hora Svatého Václava a okolí ožije v sobotu závodem nazvaným Ledový kafe. Cyklistický závod začne v 11:00 na návsi v obci Hora Svatého Václava. Závod dlouhý 30 kilometrů vede převážně po silnicích, zpevněných lesních cestách a cyklostezkách. Více zde.

Ústecký kraj

Valentinský taneční večer s plavbou

Romantickou plavbu po Labi si užijí zamilovaní přímo na den svatého Valentýna. Loď vypluje v 17:30 pod děčínským zámkem, připravena bude večeře a sladký raut. Večer na lodi zpříjemní živá hudba a tanec. Ve 21:00 loď opět dorazí pod zámek a zábava bude pokračovat až do půlnoci. Veškeré informace naleznete zde.

Vysočina

Šibřinky v Jihlavě

Tělocvičná jednota Sokol Jihlava pořádá v sobotu sokolské Šibřinky. Masopustní veselice začne v 19:30 v jihlavské Sokolovně v Tyršově ulici. Zahraje kapela Prezent. Zvláště příchozí v maskách jsou vítáni. Z kostýmů budou vybrány tři nejúspěšnější. Ty pak obdrží cenu. Více zde.

Zlínský kraj

Výstava v Rožnově pod Radhoštěm

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm otevřelo další výstavu. (Ne)zapomenutá Tesla připomíná 65. výročí vzniku národního podniku Tesla Rožnov. Výstavu navštivte o víkendu od 10:00 do 16:00 ve Velkém sále Sušáku v 1. patře. Více čtěte zde.

Koncert Gabriely Demeterové v Zubří

Do Klubu Zubří zavítá v neděli celosvětově uznávaná houslistka Gabriela Demeterová. Koncert doprovodí na klavír Luděk Šabaka a Otakar Brousek mladší hudební vystoupení doplní mluveným slovem. Koncert začne v 18:00. Více zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám