Hlavní obsah

Na Hluboké prodloužili ferratu. Je teď nejdelší v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté se mohou těšit na další atrakci u vltavské vodní cesty. U Hluboké nad Vltavou prodloužili ferratu o čtyři sta metrů. Ferrata Hluboká je teď nejdelší svého druhu v republice. Je přístupná jak z vody, tak z cyklostezky, zvládnou ji i rodiny s dětmi.

Foto: Vojen Smíšek

Ferrata v Hluboké nad Vltavou je u turistů stále oblíbenější.

Článek

„Po loňském zájmu veřejnosti, kdy byl v provozu první stopadesátimetrový úsek ferraty, rozhodlo město Hluboká nad Vltavou o jejím rozšíření. Stávající lezecká trasa byla prodloužena, nová část nabídne také techničtější pasáže. S celkovou délkou pět set padesát metrů je hlubocká ferrata nejdelší zajištěnou cestou nad vodou v republice,“ řekl Vojen Smíšek z destinačního managementu Českobudějovicko–Hlubocko.

Město Hluboká nad Vltavou do rozšíření investovalo 400 tisíc korun, dalších 200 tisíc šlo na vybudování druhého přístavního mola u ferraty.

Získala velkou oblibu

„Také vzhledem k současné situaci se zaměřujeme na venkovní aktivity, konkrétně toto místo nám dává velký smysl. Jde o propojení nabídky stezky Vltavy s cyklostezkou na jejím břehu, která je součástí projektu Vltavské cyklostezky spojující Lipno a Týn nad Vltavou. Aktuálně Jihočeský kraj projektuje její další úsek mezi Purkarcem a Hněvkovicemi,“ konstatoval starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa (ODS).

Ferrata Hluboká si během prvního roku provozu získala velkou oblibu u místních obyvatel i turistů. Jednak díky své atraktivní poloze necelých devět kilometrů od zámku Hluboká, ale také proto, že lezení na ní je možné spojit s výletem na kole nebo s plavbou po řece.

V blízkosti se navíc nacházejí dvě další zajímavá místa – vyhlídka Baba a zřícenina Karlova hrádku, která jsou také přístupná z přístavních mol na řece. Provozovatelem ferraty je Sokol Hluboká nad Vltavou. Zájemci si mohou domluvit také lezení s instruktorem, popřípadě zapůjčení ferratových setů a potřebného vybavení ve Sportovně-relaxačním areálu Hluboká.

Uhelné safari zve do útrob obřího bagru

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám