Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za pohádkou do lesa, za loutkami do Jilemnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestliže vašim ratolestem chybí sportovní vyžití, zajeďte s nimi o víkendu třeba do Turnova nebo na Bouzov. Pokud je naopak více zajímají pohádky, budou ve svém živlu na zámku v Horšovském Týně. Ten vystavuje skutečné pohádkové kostýmy. Postavičky z večerníčků pak mohou malí dobrodruzi potkat v pražském pohádkovém lese.

Foto: Profimedia.cz

Děti se o víkendu mohou těšit například na výstavu loutek. Ilustrační foto

Článek
Praha

Večerníčkovský pohádkový les

Park Družba na Praze 4 hostí v neděli pohádkový les. Od 13:00 do 18:00 budou na děti čekat Maková panenka, skřítkové z pařezové chaloupky, Mach a Šebestová a další postavičky z pohádek. Vstup bude z ulice K sídlišti. Více hledejte zde.

Pojízdný lunapark Schworz

Představení divadla Minor uvidíte v neděli na nádvoří Novoměstské radnice. Exteriérová komedie Pojízdný lunapark Schworz pojednává o svérázné rodince a bude k vidění na Karlově náměstí v 15:00. Více o programu a vstupenkách naleznete zde.

Z pohádky do pohádky

Obchodní centrum Letňany přichystalo na tuto sobotu pro rodiny s dětmi pohádkový program. Kromě řady představení děti uvidí také balónkovou show, dospělí si ve večerních hodinách užijí pěvecká vystoupení. Celý program si prohlédněte zde.

Středočeský kraj

Železniční modely a kolejiště v Pečkách

Ve čtyřech historických továrních halách uvidíte o víkendu nejméně 20 kolejišť různých velikostí. Proběhnou také workshopy. Otevřeno je v pátek a v sobotu od 9:00 do 17:00, v neděli do 15:00. Na nádraží budou stát historické vlaky a na lokálkové trati se jimi i svezete. Na náměstí bude připravený hudební program. Více čtěte zde.

Kočovné muzeum strašidel v Kutné Hoře

Kočovné muzeum se ve sklepení Spolkového domu v Kutné Hoře usídlí do 1. července. Mezi 10:30 a 17:00 zakusí nebojácné děti o víkendu strašidelnou atmosféru. Uvidí strašidla a pohádkové bytosti v životní i nadživotní velikosti. Bližší informace hledejte zde.

Za keramikou na Kokořínsko

V sobotu od 10:00 si můžete v Domě řemesel Arcadis prohlédnout keramické výtvory dospělých i dětských autorů. Připravena bude také hudební kulisa. Výstava bude k vidění do konce června. Více naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Sraz modelů parních lokomotiv

Třetí ročník mezinárodního srazu modelů parních lokomotiv, strojů a historických autobusů proběhne o víkendu na Parkové dráze Olympia Brno. Celý víkend budete od 10:00 do 18:00 svědky provozu desítek unikátních parních lokomotiv. Dráha je umístěna v oddychové zóně nákupního a zábavního centra. Více zde.

Dětský střelecký den

Trochu jiný dětský den zažijí děti v Army Parku Ořechov. V sobotu bude od 10:00 do 16:00 připravena střelba z různých druhů zbraní, soutěž ve střelbě slepými náboji do terče, prohlídky podzemních prostor, jízdy v obrněném transportéru a mnoho dalšího. Další informace najdete zde.

Jihočeský kraj

Lego výstava v Táboře

Muzeum lega Tábor zve na výstavu Výprava za pokladem. Tato krátkodobá expozice se skládá z tisíců kostiček a je propracovaná do nejmenších detailů. V sobotu je otevřeno od 10:00 do 17:00, v neděli od 11:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Kolo pro život v Orlíku nad Vltavou

Kolo pro život, to je akce pro celou rodinu a největší seriál závodů horských kol určený veřejnosti. Pátý závod se koná v rekreačním areálu u hotelu Orlík – Vystrkov. Pro děti budou připraveny dopolední závody včetně závodů odrážedel nebo pohodová rodinná vyjížďka. Během dne nebudou chybět hry, soutěže a dětská zóna. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Za Babičkou do Ratibořic

Postavy, známé z knihy Babička spisovatelky Boženy Němcové, vás uvítají na místech, kde se příběh románu odehrává. Díky programu potkáte na zámku od středy do neděle komorníka Leopolda, paní kněžnu, komtesu Hortensii, ve mlýně mlynáře s mlynářkou a na Starém bělidle babičku s vnoučaty. Akce probíhá od 9:00 do 16:00. Více se dozvíte zde.

Filmový festival plný smíchu

Festival filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu začne v neděli v Novém městě nad Metují a potrvá do 14. června. V neděli bude slavnostně zahájen v Kině 70. Budou připravena taneční, hudební a freestylová vystoupení. Festival doplní řada dalších akcí. První soutěžní projekcí budou v neděli v 19:00 Donšajni. Více se o akci dočtete zde.

Pardubický kraj

Pernštýnská noc

Folklorní festival Pardubice – Hradec Králové začne v pátek Pernštýnskou nocí. Uvidíte folklorní soubory (u Evropského spolkového domu, u morového sloupu a na nádvoří pardubického zámku), jarmark na Pernštýnském náměstí, dobová řemesla, kejklíře, nakoupíte dobroty. Program začne v 19:30. V sobotu se přesune do Hradce Králové. V neděli proběhne na nádvoří pardubického zámku Rozmlouvání na zámku. Více se dočtete zde.

Děti na Labi

Den plný zajímavých atrakcí na vodě i na souši propukne v sobotu již popáté. Začíná se v poledne u ČEZ arény seskokem parašutistů. U přístaviště uvidíte dvě mistrovství, motokaskadéra, obojživelný transportér, rychlý člun, vrtulník a mnoho dalšího. Chybět nebudou ani soutěže. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Kynžvartský zámecký jarmark

Lázně Kynžvart ožijí v sobotu 13. ročníkem obnoveného tradičního řemeslného jarmarku. Proběhne na nádvoří a v okolí zámku od 9:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Loutková výstava v Jilemnici

Expozice Loutky z Říše loutek je připravena v Krkonošském muzeu v Jilemnici. Na zámku uvidíte přehlídku toho nejlepšího, co Umělecká scéna Říše loutek Praha vlastní. Kolekce je doplněna loutkami z Muzea loutkářských kultur v Chrudimi. Otevřeno je o víkendu od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00. Více zde.

Bouda na ulici v Turnově

Akce proběhne v turnovském městském parku za letním kinem. Prostor se v sobotu od 14:00 do 18:00 naplní 50 dovednostními, vzdělávacími a zábavními atrakcemi pro děti, mládež i dospělé. Užijete si pěnu, tažení automobilu na laně, obří nafukovací centrum, airsoft, jízdy na traktůrcích či bednolezení. Více zde.

Olomoucký kraj

Běh na Bouzov

Podruhé se letos poběží na hrad tuto sobotu. Pro běžce a nordic walkery budou připraveny dvě tratě na pět a 13 kilometrů. Start a cíl bude u brány hradu. Registrace začne v 9:00 v parku před hradem Bouzov. Pro děti bude na hradě připraven zábavný den od 11:00 do 14:00, který mohou strávit buď v hradním parku soutěžemi s postavičkami z večerníčků, nebo v hradě na prohlídce s Ohnivcem. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Šostýnská Venuše v Kopřivnici

Taneční festival proběhne v sobotu v areálu koupaliště v Kopřivnici. Uvidíte tam od 15:00 taneční vystoupení, bubnování, agility, workshopy, wellness, budou připraveny tvořivé dílny pro děti. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

S čerty nejsou žerty

Zámek v Horšovském Týně ozdobí výstava kostýmů a rekvizit z filmové pohádky S čerty nejsou žerty. Kostýmy zapůjčil Barrandovský fundus. Uvidíte je v prostorách bývalé zámecké konírny v sobotu od 9:00 do 16:00, v neděli do 17:00. Více zde.

Pohádkový les ve Kdyni

Akce se uskuteční v sobotu na cestě od pomníku M. J. Husa nad zahrádkami pod vrchem Škarman směrem na hrad Rýzmberk. Od 14:00 do 17:00 děti uvítají klauni a na trase je čekají pohádkové úkoly od Pata a Mata, Rumcajse, Červené Karkulky, Králíků z klobouku, Shreka a dalších postav. Na hradě Rýzmberku dostanou poklad a opečou si buřty. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Svět starých hraček v Duchcově

Výstava hraček bude k vidění do konce prázdnin v Poppelově výstavní síni Muzea města Duchcova. Historické hračky ze sbírek Hany Müllerové děti potěší o víkendu od 9:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Vítání pávů v Kamenici nad Lipou

Do Pohádkové říše Fábula přibydou noví obyvatelé - pávi. Můžete je přivítat v sobotu, kdy dorazí z jihlavské zoo. Děti se od 10:00 do 18:00 zapojí například do vymýšlení jmen. Více se dozvíte zde.

Přátelské setkání v Horních Dubenkách

Čtvrtý ročník přátelského setkání na Chadimově mlýně proběhne na Jihlavsku v sobotu. Součástí akce bude 12. festival řemesel a vyznání. Mezi 14:00 a 18:00 bude připravena loutková pohádka, přednáška o životě na Dubenkách v minulosti či prohlídka mlýna. Děti si zkusí projížďky na koni, dospělí ochutnají pivo a uzeniny. Program si prohlédněte zde.

Zlínský kraj

Pohádková cesta lesem

Oblíbená dětská akce se ve Velkých Karlovicích uskuteční v neděli u hotelu Galik. Od 9:00 do 16:00 se děti v místní části Léskové v okolí potkají s hrdiny večerníčkových seriálů. Cestou budou vyplňovat křížovku a na závěr mohou vyhrát v tombole. Registrace probíhá od 9:30 do 12:00. Všechny informace se dozvíte zde.

Rožnovská valaška

Už 21. ročník Mezinárodního armádního folklorního festivalu a 15. ročník přehlídky skupin historického šermu proběhnou od pátku do neděle ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Pestrý program nabídne vystoupení jednotky Čestné stráže Armády ČR, bubenickou show, přehlídky skupin historického šermu, divadla pro děti a mnoho dalšího. Přesný harmonogram akce naleznete zde.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám