Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vzhůru na matějskou pouť a pohádkové prohlídky

Na karnevalu, pouti, v cirkuse, hradu či zámku - tam všude můžete o víkendu zabavit své ratolesti. Kromě toho čeká na zvídavé návštěvníky také řada interaktivních výstav.

Foto: Profimedia.cz

Horská dráha na pražské Matějské pouti.

Článek
Praha

Giganti na Výstavišti

Z Českých Budějovic se úspěšná výstava Giganti doby ledové přesunula na pražské Výstaviště v Holešovicích. Poznáte zde vyhynulé tvory z doby ledové v životní velikosti. Soubor jedenácti modelů, které jsou českým unikátem, uvidíte v Křižíkově pavilónu E o víkendu mezi 10.00 a 17.00. Více hledejte zde.

Matějská pouť v Praze

K začátku jara v Praze tradičně patří matějská pouť. Areál Výstaviště Praha zaplní tradiční i nové atrakce až do konce dubna. Děti si mohou užívat o víkendu horskou dráhu, centrifugu, strašidelný zámek, dům smíchu, kolotoče, houpačky či skákací hrad od 10.00 do 22.00. Přehled atrakcí naleznete zde.

Středočeský kraj

Zámecký karneval chutí

O víkendu bude žít zámek Loučeň karnevalem. Speciální prohlídky zámku proběhnou od 12.00 do 15.00. V roli hostitelky se návštěvníků ujme nejslavnější loučeňská šlechtična – kněžna Marie. V sobotu můžete navíc vidět Benátský karneval, na nějž zavítá sám císař. Od 13.00 do 16.00 se zámecká oranžérie zaplní princeznami, strašidly a kouzelníky. Více čtěte zde.

Cirkus Humberto v Kolíně

Slavný Cirkus Humberto rozestaví své stany v Kolíně. Nové představení s názvem Show, která vyrazí dech bude plné zvířat, zahraničních klaunů, artistů a humoru. Zváni jste v sobotu od 16.00 a v neděli od 11.00. Více informací hledejte zde.

Kocour v botách v Nymburku

Nymburské děti v sobotu zabaví pohádka Kocour v botách. Od 14.30 ji mohou zhlédnout v Hálkově městském divadle. Bližší informace se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Den létání v Brně

Letiště Brno-Tuřany připravilo na sobotu den létání a řízení letového provozu na simulátorech. Akce zaujme děti i dospělé, nadšence do létání i piloty. Prostory terminálu nabídnou od 9.00 do 18.00 přednášky a workshopy. Budou prezentovány letecké simulátory pro domácí použití, dozvíte se také o funkcích základních přístrojů v letadle. Více si přečtete zde.

Jihočeský kraj

Merkur v Budějovicích

Interaktivní výstava Merkur, stavebnice, která letí je otevřena v pasáži IGY Centra v Českých Budějovicích. Prezentuje stavebnici Merkur jako zdroj zábavy a děti chce přivést k technickému myšlení. V dílně si mohou nejen ony vytvořit vlastní model a také si zasoutěžit. Obchodní centrum je otevřeno od 9.00 do 21.00. Více zde.

Supermanská noc v Hopsáriu

Hopsárium v Českých Budějovicích bude patřit všem supermanům a supermankám. Oblíbený program pro děti s nočním přespáním proběhne v MVM Hřišti. Děti se sejdou v pátek v 18.00 a budou tu do soboty do 9.30. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Pohádkové prohlídky Starých Hradů

V průběhu březnových víkendů děti okouzlí Dračí pohádkové prohlídky na hradě a zámku Staré Hrady. Děti se v sobotu a v neděli potkají s draky, princeznou i králem Rozumbraďákem. Provede vás opravdová princezna, rytíř, čaroděj nebo čarodějnice. Prohlídky se konají od 10.00 do 17.00. Bližší informace se dočtete zde.

Pardubický kraj

Hold technice v Lanškrouně

Výstava Hold technice i fantazii ohromí hlavně syny a tatínky. Výstava v Městském muzeu Lanškroun představuje unikátní díla Karla Šebely – mechanika, konstruktéra, hodináře a sběratele. Uvidíte repliky orlojů a dokonalé strojky. Přijďte o víkendu na zámek na náměstí A. Jiráska mezi 13.00 a 17.00. Další informace hledejte zde.

Karlovarský kraj

Výstava muzea Františkovy Lázně

Přivítejte jaro krásnou výstavou Magdaleny Stárkové Timplové. Výstava Můj svět je plná úsměvů, malebných zákoutí, zvířátek a dobré pohody. K vidění je v prostorách výstavní síně budovy Městského muzea Františkovy Lázně. Milé obrázky vás okouzlí od 10.00 do 17.00. Více zde.

Liberecký kraj

Příjezd Krakonoše do Harrachova

Krakonoš v sobotu přivítá jaro v Harrachově. Pán hor přijede i s početnou družinou. Program bude připravený od 10.00 do 17.00. Uvidíte průvod, mažoretky, lyžařské závody a uslyšíte cimbálovku. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Přírodovědná výstava v Zábřehu

Interaktivní přírodovědná výstava je k vidění ve Vlastivědném muzeu v Zábřehu. Nechybí tu dotykové panely se zvuky a obrázky ptáků. Děti si prostřednictvím praktických úkolů vyzkoušejí své znalosti. V obou víkendových dnech sem zavítejte mezi 9.00 a 12.00 nebo pak od 12.30 do 17.00. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Novojičínský jarmark

Pátek a sobota budou v Novém Jičíně ve znamení masopustu. Masopustní průvod s maškarami se vydá na cestu městem v pátek ve 14.00. V sobotu ožije Masarykovo náměstí od 8.00 do 12.00 jarmarkem, kde si můžete koupit cukrářské výrobky, produkty z včelího vosku a medu, přírodní kosmetiku i rukodělné výrobky. Děti zaujmou živé ukázky řemesel. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Výstava Kočárků v Mariánské Týnici

Muzeum a galerie severního Plzeňska Mariánská Týnice zve na výstavu kočárků ze sbírky Miloslavy Šormové. Sbírka čítá na 160 exemplářů. Nejzajímavější z nich uvidíte v Mariánské Týnici na Plzeňsku v sobotu od 10.00 do 16.00. Více zde.

Ústecký kraj

Společenský život hmyzu v Ústí

Výstava Společenský život hmyzu se z Jihlavy přestěhovala do Muzea města Ústí nad Labem. Poznejte šváby, termity, vosy nebo mravence. Nechte se vtáhnout do hmyzího světa o víkendu od 9.00 do 17.00. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Pohádkové kreslení v Podlesí

Zábavnou malířskou show přiveze do Pohádkové vesničky v Podlesí na Svratecku Adolf Dudek. Malíř vykouzlí úsměv na tváři všem dětem i rodičům. Vystoupení proběhne ve 14.00 ve vinárně hotelu Podlesí.

Zlínský kraj

Maškarní lyžovačka

Neděle bude pro děti ve znamení zábavy ve Ski areálu Razula Velké Karlovice. Maškarní lyžovačka je oblíbený karneval na lyžích. V 9.00 začne registrace u hotelu Horal, hlavní program propukne v 10.30. Ve 13.00 pak budou vyhlášeni vítězové. Děti si v maskách zalyžují celý den. Na trati bude spousta rekvizit a sladkostí. Více zde.

Interaktivní výstava v Kroměříži

Muzeum Kroměřížska, které sídlí na Velkém náměstí, připravilo další zajímavou akci. Výstava Ve městě to žije nechá děti nahlédnout do života městských živočichů. Od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00 děti blíže poznají vlaštovky, ryby, vrány, motýly nebo kavky. Bližší informace naleznete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám