Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vydejte se za Ferdou Mravencem, nebo na zooinventuru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O akční program nepřijdete ani tento víkend. Děti se vyřádí na karnevalech, pobaví u hraných i loutkových představení, nebo si zasportují na kluzišti. Vypravit se můžete také na mimořádné zámecké prohlídky.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbenou pohádkovou postavičku Ferdu Mravence děti o víkendu mohou vidět v divadle. Ilustrační foto

Článek
Praha

Speciální program v Náprstkově muzeu

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur sídlící na Betlémském náměstí v Praze, pořádá akci Aspoň na víkend objevte svět. V sobotu od 10:00 do 16:30 se děti stanou piráty a zkusí si vyrobit správné rekvizity. Inspirací pro ně bude výstava Čas zámořských objevů. Více se dočtete zde.

Festival vědy pro děti

Obchodní centrum Šestka pořádá od 24. ledna do 16. února Festival vědy. O víkendu mohou děti navštívit expozice, kde se dozví zajímavé informace. Budou též připraveny vědecké workshopy od 11:00 do 17:00 ve Family centru. Více zde.

Středočeský kraj

Zámecké zimní prohlídky

Zámek Loučeň má na leden připravené speciální víkendové prohlídky se zdejším majordomem. Zámek je v sobotu a v neděli otevřen od 10:00 do 16:00. Poslední prohlídka začne v 15:00. Ve 14:00 je prohlídka určená speciálně pro děti. Více se dozvíte zde.

Železniční hračky v Mělníku

Pro děti i milovníky železnic je připravena výstava Z historie malé železnice aneb železniční hračky. Regionální muzeum Mělník můžete navštívit v sobotu i v neděli od 9:00 do 12:00 a poté od 12:30 do 17:00. Malí návštěvníci si mohou vyzkoušet svoji zručnost ve zdejší dílničce. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Karneval v Rosicích

Tradiční dětský maškarní karneval pořádá Kulturní dům Cristal v Rosicích u Brna. Dětská veselice propukne v neděli ve 14:00 a skončí v 16:00. Připravený bude pestrý kulturní program včetně soutěží, žonglování nebo tomboly. Více zde.

Jihočeský kraj

Dětský karneval v Budějovicích

Českobudějovický Metropol bude v neděli hostit tradiční dětský maškarní karneval. Ten proběhne na Senovážném náměstí od 14:30 a děti jím provede oblíbená dvojice Pavla a Monika. Chybět nebude velký taneční rej, soutěže, hry a také sladké odměny pro všechny. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Veřejné bruslení v Hradci

Zimní stadion v Hradci Králové provozuje veřejné bruslení. O víkendu si sem můžete přijít s rodinou zasportovat buď v sobotu od 17:00 do 18:30, nebo v neděli mezi 15:00 a 16:30. Informace o vstupném najdete zde.

Pardubický kraj

Výstava železničních modelů

Od pátku do neděle můžete strávit volný čas také na výstavě železničních modelů. Přijďte mezi 9:00 a 17:00 do Výstavní síně Divadla Karla Pippicha v Chrudimi. Budou tady k vidění kolejiště, železniční modely a fotografie. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Maškarní rej v Chebu

Nedělní rej v Kulturním centru v Chebu bude plný strašidel. Připravená bude strašidelná stezka s odměnou, soutěž o nejstrašidelnější rodinu, vystoupení tanečního oddělení ZUŠ Cheb i živá kapela. Přijďte v neděli od 15:00 do 17:00 společně se svými ratolestmi do centra v ulici Za Mostní branou. Více zde.

Loutková pohádka v Sokolově

Pohádka O princezně Milušce zpestří nedělní odpoledne těm, kteří v 16:00 zamíří do Městského divadla v Sokolově. Vstupné vyjde na 35 korun. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Mravenčí šikula Ferda

Oblíbenou postavičku Ferdy Mravence uvidí naživo diváci stejnojmenného představení v Městském divadle v Turnově, a to v sobotu od 10:00. Hra nadchne nejen malé, ale i velké diváky. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Zooinventura v Olomouci

Olomoucká zoo potřebuje od dětí pomoct s evidencí zvířátek. O víkendu si děti od 9:00 do 16:00 vyzvednou na pokladně hlasovací lístek, vyplní jej a opět odevzdají s vyplněnými soutěžními otázkami. Ty nejšikovnější mohou vyhrát hezké ceny. Akce probíhá až do 9. února. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Karneval aneb zábavná show pro děti

Za karnevalovou zábavou mohou děti v neděli vyrazit také do Frýdku-Místku. Přiveďte své potomky v 15:00 do Národního domu na Palackého ulici a užijte si krásné odpoledne. Připraveny budou soutěže, kvízy, rej masek a klauni. Více se dozvíte zde.

Odpolední pohádka v Ostravě

Jak cvrček ke své písni přišel - to je pohádkové představení, které mohou děti zhlédnout v sobotu od 16:00 v ostravském obchodním centru Futurum. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Červená Karkulka v Domažlicích

V neděli si děti užijí pohádku O červené Karkulce v Domažlicích. Pohádka se bude hrát dvakrát. Poprvé začne ve 14:00, podruhé v 16:00 v 1. patře Městského kulturního střediska. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Sobotní pozorování oblohy

Hvězdárna Teplice pořádá denní a večerní pozorování nebe každou lednovou sobotu. Denní pozorování se odehrává od 13:00 do 15:00, večerní pak od 18:00 do 19:00. Více se dočtete zde.

Vysočina

Pohádky v Pelhřimově

Na sobotní odpoledne jsou pro pelhřimovské děti připraveny hned dvě pohádky. Kulturní dům Máj uvede od 15:00 pohádky Diamantová sekera a Princezna Čárypíše v podání loutkoherecké skupiny Rolnička z Pelhřimova. Více zde.

Zlínský kraj

Ferda Mravenec ve Vsetíně

Dům kultury Vsetín potěší diváky pohádkou o dobrodružství Ferdy Mravence, Brouka Pytlíka a dalších postaviček. Představení, plné písniček Jana Turka, se odehraje v 16:00. Další informace hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám