Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Přes den za princeznou Šahrazád a večer do safari

Děti čeká tento týden opět víkend plný napínavých soutěží, zábavných her a především nových poznatků a zážitků. Ať už s nimi zamíříte na speciální hradní či zámecké prohlídky, za pohádkovými představeními nebo do setmělého safari, nudit se vaše ratolesti určitě nebudou.

Foto: archiv ZOO Dvůr Králové

Safari je jednou z variant víkendového programu.

Článek
Praha

Prohlídky depa Kačerov

Zákulisí metra Kačerov prozkoumáte v sobotu. Prohlídky začnou v 10:00 a 14:00 před hlavní bránou depa ve Sliačské ulici. Po představení depa odjede souprava na koleje tratě C. Během cesty nahlédnou účastníci do kabiny strojvedoucího v dobové uniformě. Prohlédnou si stanici Nádraží Holešovice a nahlédnou do nepřístupných míst. Prohlídka skončí po 120 minutách opět v Kačerově. Více zde.

Pražský triatlon v Dolních Počernicích

Amatérský triatlonový závod odstartuje v neděli ráno u Počernického rybníka. Je určen pro všechny kategorie včetně dětí. Závodníci si mohou vybrat z několika délek a obtížností tratí. Připraveny budou doprovodné aktivity pro děti a dospělé. Děti si s chutí zasoutěží. Vše se dozvíte zde.

Bezpečně na kole na Černém Mostě

Po všechny červencové víkendy se v Centru Černý Most koná mezi 14:00 a 17:00 zábavně-poučný program pro děti. Seznámí se s Desaterem správného cyklisty, mohou si zasoutěžit a samozřejmě si také vyzkoušet své cyklistické dovednosti. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Den rytířů na Berchtoldu

Na hradě ve Vidovicích se v sobotu odehrají rytířské slavnosti. Od 10:00 do 16:00 uvidíte rytířské souboje, divadelní představení a uslyšíte středověkou hudbu. Na děti čeká mnoho soutěží. Více informací naleznete zde.

Koně pro Kapku naděje v Bakově nad Jizerou

Druhý ročník benefiční akce hostí Farma Ptýrov. V sobotu tam od 10:00 budou fríští koně, shirští koně, norici, tinkeři a další. Uvidíte řadu vystoupení, děti zabaví doprovodný program. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Meruňkobraní v Miroslavi

V sobotu se v Miroslavi uskuteční meruňkobraní spojené s jarmarkem. Náměstí Svobody zaplní stánky, mimo jiné s historickými řemesly. Děti zabaví poníci, dětský hrad a mnoho dalšího. V zámeckém parku proběhne historická bitva, na nádvoří módní přehlídka v dobových kostýmech nebo koncerty. V plánu je také soutěž Knedlíkový král. Přesný harmonogram akce si prohlédněte zde.

Jihočeský kraj

Historické slavnosti v Třeboni

Slavnosti Jakuba Krčína s bohatým programem a řemeslnými trhy proběhnou na třeboňském Masarykově náměstí, v areálu zámku i na hrázi rybníka Svět. Program zahájí v pátek noční pochodňový průvod. V sobotu bude program připravený na náměstí a v zámeckém parku. Slavnosti uzavře ohňostroj. Více čtěte zde.

Táborští střelci na Landštejně

Soutěž pro každého ve střelbě kuší a lukem se bude konat v sobotu na hradě nedaleko Slavonic. Ve velkém příkopu si každý zkusí střelbu z kuše nebo luku. Od 13:00 do 17:00 bude probíhat soutěž ve střelbě. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Večerní safari v Zoo Dvůr Králové

Děti okouzlí atmosféra večerní jízdy Afrika Expressem mezi stády zvířat. Těšit se můžete na 50minutovou komentovanou jízdu, při které uvidíte 600 afrických zvířat v 50 druzích. Odjezd Safaribusu je denně ve 20:00 a 21:00 od večerního vchodu ve Štefánikově ulici. Více informací se dozvíte zde.

Pohádková cesta ve Velké Bukovině

Sbor dobrovolných hasičů Velká Bukovina na Náchodsku zve v sobotu na Pohádkovou cestu aneb páté putování za místními strašidly. Děti vyjdou mezi 14:00 a 16:00 od hasičské zbrojnice. Od 18:30 bude připravena ukázka požárního útoku od malých hasičů. Děti zabaví malování na obličej a skákací hrad. Více zde.

Pardubický kraj

Pohádka v Poličce

Prázdninový festival Poličské kulturní léto nabídne nabitý program. V neděli si děti užijí pohádku O kohoutkovi a slepičce. V 16:00 vystoupí Malé divadélko Praha na zahradě Centra Bohuslava Martinů. Program naleznete zde.

Festival nepočítačových her

Festival GameCon, organizovaný hráči pro hráče, je nabitý nejlepšími nepočítačovými hrami. Proběhne v Pardubicích od čtvrtka do neděle. V domovu mládeže vás čekají desítky RPGček, deskovek, larpů, akčních her, wargaming, přednášky, klání v Příbězích Impéria a tradiční mistrovství v DrD. Do kompletního programu nahlédněte zde.

Karlovarský kraj

Slavnosti v Bečově nad Teplou

Historické slavnosti Bečovské mumraje proběhnou o víkendu na náměstí 5. května. Těšte se na divadelní představení, historický průvod, tanec, kejklíře, historické tržiště, Bečovskou hudební noc a mnoho dalšího. Vše o akci se dozvíte zde.

Liberecký kraj

History fest na Sychrově

Festival bude probíhat celé prázdniny, a to denně od 10:00 do 18:00. Hlavním programem bude představení skupiny Nordica s příběhem Mechanický rytíř. Uvidíte i další šermířské, divadelní či hudební skupiny nebo historické tržiště. Více zde.

Šermířské oživení na Bezdězu

Celý poslední červencový týden vás pobaví napínavým šermířským vystoupením skupina Askalon. Vystoupí vždy od 11:00, 12:30, 14:00 a 15:30. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Víkend s princeznou Šahrazád

Bohatý program bude o víkendu připravený na I. nádvoří hradu Bouzov. Orientální tematika jistě zaujme všechny návštěvníky. V sobotu večer navíc proběhne galashow v rytířském sále. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Speciální prohlídky Slezskoostravského hradu

Máte rádi tajemno a hádanky? Pak se vypravte na Slezskoostravský hrad v Ostravě, kde vás v rámci projektu Otevřte 13. komnatu čeká prohlídka s lotrem Xaverem Yáchymem Zahozencem, loupeživým rytířem. Prohlídky jsou naplánovány na pátek a neděli v časech 12:00, 14:00 a 16:00. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Pouť ve Velharticích

O víkendu se koná staročeský trh s dobovou tématikou. Na pouti bude na náměstí před kostelem mezi 10:00 a 16:00 připravený řemeslný i farmářský trh, mše, pouťové atrakce, občerstvení, divadlo, rytíři, kejklíři, pěší pouť, dětská soutěž a program pro děti, fotbal a hudební zábava. Více se dočtete zde.

Noční prohlídky hradu Kašperk

Od čtvrtka do soboty si můžete užít noční prohlídky v Kašperských Horách. Prohlídky začínají vždy od 21:00, 21:30, 22:00, 22:30, 23:00 a 23:30. Nechte se zlákat tímto nejvýše položeným královským hradem ve večerních hodinách. Více zde.

Ústecký kraj

Výstava Merkuru ve Šluknově

Na Šluknovském zámku uvidíte do 28. září výstavu legendární stavebnice Merkur. Prohlédnete si tam historické modely a další exponáty. Děti rády využijí i hernu. O víkendu přijďte od 9:00 do 11:30 a od 12:30 do 17:00. Bližší informace najdete zde.

Vysočina

Festival Haškova Lipnice

Navštivte v sobotu Festival divadel, humoru a hudby v malebném podhradním amfiteátru Lipnice nad Sázavou. Letní amfiteátr bude otevřený od 10:00. Pro děti je připravený dětský den s klauny a pohádkové divadlo. Vše se o události dočtete zde.

Zlínský kraj

Pekařská sobota v Rožnově pod Radhoštěm

Oslava cechu pekařského proběhne v areálu Valašského muzea v sobotu. Od 10:00 budou připraveny ochutnávky pečiva, soutěže o nejlepší chleba a rohlík, výstavka pečiva i vystoupení. V 15:00 zahraje Petr Spálený. Program si prohlédněte zde.

Závod dračích lodí v Otrokovicích

V rámci Letních otrokovických slavností se v sobotu koná závod malých dračích lodí Otrokovická Zubr desítka. Připraven je duelový závod na 100 metrů a závod na 200 metrů. Zahraje i živá hudba. Program potrvá od 9:00 do 17:00. Více zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám