Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Loučit se s prázdninami a prohlédnout si magický úplněk

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uteklo to jako voda a je tu konec prázdnin! Poslední srpnový víkend nabídne akce, které dětem loučení s dvouměsíčním volnem zpříjemní. Slunečné letní počasí navíc bude přát všem venkovním hrám a radovánkám. Tento týden je tedy skutečně na co se těšit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Zámkem s vílou Ohnivkou

Hradozámecká noc přinese na Chvalský zámek speciální večerní prohlídky s vílou Ohnivkou a skřítkem Matýskem. Uskuteční se v sobotu od 18:00 do 22:00. Více se dočtete zde.

Na skok do Polynésie

Nádvoří Náprstkova muzea vás v neděli přenese do Polynésie. Jak? Skrze tanec, workshopy, ohňovou show a gastronomické ochutnávky. Každý člen rodiny si v bohatém programu přijde na své. Veškeré informace naleznete zde.

Retro aquazorbing

Aquacentrum Šutka zve v neděli od 14:00 na loučení s prázdninami. Chystá na to speciální retro program ve stylu 60., 70. a 80. let. Otrkané vodní živly čekají adrenalinové atrakce. Více zde.

Středočeský kraj

Orient v Dobříši

Dobříšský zámek zve v sobotu na Hradozámeckou noc, v rámci níž budou od 19:00 do 22:00 probíhat každou půlhodinu noční prohlídky. V neděli odpoledne pak zavítejte do tamního francouzského parku. Od 14:00 do 18:00 tam na vás dýchne orientální atmosféra. Na programu jsou soutěže, tkaní koberců, dobytí sultánova skákacího hradu a další zábava. Více hledejte zde.

155Fest

Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje zve v sobotu od 9:00 dospěláky i děti na zábavně-poučný program v areálu mladoboleslavského Leteckého muzea Metoděje Vlacha. Zopakujete si pravidla první pomoci, prohlédnete si záchranářskou a leteckou techniku, děti si budou malovat, skákat v nafukovacím hradě... V pravé poledne pak začne také hudební program. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Magický úplněk

Prohlídku města Strakonice za úplňku můžete zažít v sobotu od 20:00. Se svítilnou a buřtem v ruce přijďte na sraz před tamní pivovar. Více zde.

Plzeňský kraj

Gigathlon Tour 2015

Děti i dospělí si dají v sobotu pořádně do těla na plzeňském gigathlonu. Odstartuje ve 13:00 na pláži Ostende u Boleveckého rybníku v Plzni. Závod nabídne disciplíny jako běh, in-line brusle, plavání či horské kolo. Vše pro závodníky z různých věkových kategorií. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Loučení s prázdninami

Definitivní konec letošních letních prázdnin odlehčí sobotní akce v areálu zámku Štědrá. Děti zabaví divadlo, skákací hrad, vystoupení kouzelníka, soutěžení a také malování na obličej. Více se dozvíte zde.

Hafík mává prázdninám

Loučení s prázdninami si můžete naplánovat i na neděli. Od 13:00 zve při této příležitosti na speciální program karlovarský Dětský svět U Hafíka. Děti se mohou těšit nejen na samotného Hafíka, ale také na soutěže, disco tanečky a mnoho dalšího. Více zde.

Ústecký kraj

Farmářská zoo

Děčínská zoo se v sobotu odpoledne promění ve farmu. Děti si od 14:00 užijí stanoviště ve stodole, kurníku, moštárně, pekárně a další. Nebude chybět ani hudba a tanec. Více zde.

Liberecký kraj

Golfové vinobraní

Program pro celou rodinu chystá na sobotu Golf club Ještěd. Rodiče si mohou vychutnat degustaci na vinobraní, dětem bude k dispozici hřiště, vyzkoušejí si také turnaj v Adventure golfu. V rámci doprovodného programu mimo jiné zahraje cimbálovka a proběhnou Mitsubishi projížďky. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Večerní Opočno

Hradozámecká noc zavede zájemce také na večerní prohlídky zámku Opočno. Začnou od 14:30 a budou oživeny historickými postavami v autentických kostýmech. Více zde.

Pardubický kraj

Chrudimský papír

Regionální muzeum v Chrudimi od soboty návštěvníkům ukáže, co všechno lze vyrobit z papíru. V rámci výstavy bude také otevřen workshop. Více čtěte zde.

Vysočina

Pravé dožínky

Ekologické centrum Eden zve po celý víkend na dožínkovou veselici v Bystřici nad Pernštejnem. Uvidíte, jak se připravují různé domácí pokrmy a vyzkoušíte si činnosti, jako třeba sečení a mletí obilí. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Noční prohlídka kláštera

Klášter Rosa Coeli na okraji Dolních Kounic zve v sobotu na noční prohlídky, které začnou ve 20:00 a budou pokračovat až do 23:00. Užijete si tam tajuplnou večerní atmosféru. Více zde.

Olomoucký kraj

Maxim Turbulenc v zoo

Jestli chcete svým dětem zpříjemnit loučení s prázdninami, vezměte je v sobotu třeba do Zoo Olomouc, kde je čeká pestrý program s vystoupením Maxim Turbulenc od 11:15, tvořivou dílnou, trampolínou, popcornem a dalšími lákadly. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Pohádkové prohlídky

Zámek Chropyně pořádá v sobotu speciální prohlídky, při nichž návštěvníky provedou komnatami strašidla a další nadpřirozené bytosti. Zúčastnit se můžete mezi 16:30 a 20:30. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Bylo nebylo na Hukvaldech

Hrad Hukvaldy zve v sobotu na kostýmované prohlídky, při kterých návštěvníci potkají postavy spjaté s dějinami tohoto místa. Prohlídky začnou v 11:00, 13:00, 15:00 a 16:30. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám