Hlavní obsah

Tak malé, že se mnozí nevejdou. Záchody v nových boeinzích jsou terčem kritiky

Novinky, mšv

Nové Boeingy 737 Max byly s velkou pompou ohlášeny jako letadla budoucnosti. Tišší a výkonnější verze klasických Boeingů 737 má ovšem jeden malý nedostatek. Záchody jsou směšně malé a umyvadla jsou tak titěrná, že si v nich cestující ani nemohou umýt obě ruce najednou. Někteří pasažéři se v místnůstce i zasekli. Není se proto čemu divit, že se tento nedostatek stal terčem kritiky, uvedly servery Daily Mail a Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Nový typ modelu Boeing 737 dostal jméno Max.

Článek

Nový typ boeingů začala používat například společnost American Airlines, kde si cestující problému s umyvadly všimli. Mimo to si na malé koupelny stěžoval i personál, a to přímo vedení aerolinek.

Podle stevardů si lidé, kteří si chtějí v umyvadle umýt ruce, akorát zamokří oblečení, jelikož voda z kohoutku stříká všude kolem. Problému si všimli také pasažéři cestující se společností Air Canada, která Boeingy 737 Max rovněž nakoupila.

Popředu, nebo pozadu?

Redaktor ze serveru The Points Guy, který novým typem boeingu letěl, prý viděl, jak se dva pasažéři dokonce v koupelně zasekli a museli se „zkřivit“ do nepřirozené pozice, aby se z místnosti vymotali. „Po vyproštění jeden z nich směrem k druhému vtipkoval, aby si dobře vybral, zda chce na záchod vstoupit popředu, nebo pozadu, protože uvnitř není dostatek místa na otáčení,“ uvedl na serveru. Koupelny mají na šířku totiž pouze necelých 61 centimetrů.

Do letadel investovaly i další společnosti, například nízkonákladové aerolinky Ryanair, Norwegian, Flydubai či Southwest Airlines. Boeingy 737 Max mají být nástupcem klasických Boeingů 737, které jsou nejpoužívanějším typem letadla vůbec.

Nová verze nabízí více místa na nohy, ale také větší úložný prostor nad hlavami pasažérů. Mluvčí American Airlines nový typ navzdory malým koupelnám pochválil a mezi jeho další přednosti uvedl také rychlé internetové připojení nebo napájení u každého sedadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám