Hlavní obsah

Svět slavil sv. Patrika. Letos ale poněkud spoře

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úterý připadly oslavy nejzelenějšího svátku na světě, svatého Patrika. Ty už zdaleka nejsou jen záležitostí Irska, drží se napříč celým světem. Letos se nesly v poněkud ponuré atmosféře, protože se například ve své domovině musely kvůli koronaviru úplně zrušit. I tak se známé památky zbarvily do zelena, aby svátek alespoň připomněly, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Památky po celém světě se zbarvily do zelena u příležitosti svátku svatého Patrika Video: Reuters

 
Článek

Den sv. Patrika v úterý oslavily ikonické světové památky. Do zelena se zahalily například Niagarské vodopády, dubajský mrakodrap Burdž Chalífa nebo sochy Šmoulů v Bruselu, které se k oslavám letos připojily vůbec poprvé.

Žádné obvyklé veselí se však nekonalo. V Irsku, ale i dalších evropských státech byly průvody a festivalové radovánky zcela zrušeny, aby se zamezilo šíření epidemie koronaviru na masových akcích.

Organizace Tourism Ireland dodala, že zcela podporuje preventivní karanténu, která by měla zamezit další nákaze. V Irsku je aktuálně přes 220 potvrzených případů koronaviru.

Nudíte se v karanténě? Vyrazte na virtuální prohlídku světových muzeí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám