Hlavní obsah

Své oběti tam zdrogovala a vraždila, teď dům hrůzy obdivují turisté

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drobný, navenek nevýrazný dům v americkém Sacramentu sloužil jako maličký penzion. Pro mnohé hosty byl však tím posledním místem v životě, které navštívili. Úřadovala v něm totiž kalifornská sériová vražedkyně Dorothea Puenteová. Ta své oběti pohřbívala na pozemku kolem domu. Nyní se místo stává mírně zvrácenou turistickou atrakcí.

Foto: Profimedia.cz

Dům už noví majitelé zrenovovali. Vedoucí detektiv i tak turistům ukázal, kde se v domě hrůzy udály.

Článek

Dorothea Puenteová byla obviněna z několikanásobné vraždy v roce 1993 poté, když vyšetřovatelé našli na jejím pozemku pozůstatky sedmi jejích bývalých nájemníků. V minulém týdnu byl tento penzionek jednou z pěti zastávek speciální každoroční turistické cesty Sacramentem, kterou pořádá samo město. Cílem je získat nějaké peníze pro opravy po celém městě.

Průvodcem po domě známé vražedkyně byl turistům dřívější vedoucí vyšetřovatel tamějšího policejního oddělení John Cabrera, který případu brutální vražedkyně velel. Cabrera, který je nyní již v důchodu, turistům ukazoval, kde se po domě našly jaké stopy. Ukázal také, kde přesně ležela těla obětí.

Foto: Profimedia.cz

Dorothea Puenteová (vpravo) na archivním snímku z roku 1988 při policejní rekonstrukci vražd.

Když Cabrera případ vyšetřoval, tak byla v pokoji, kde Puenteová oběti zdrogovala a zabila, jen police na knihy, postel a dva koberce. „Odtáhl jsem tehdy koberec a uviděl skvrny. Okamžitě mi bylo jasné, že jde o tělní tekutiny,” popisoval Cabrera pro tamější deník Sacramento Bee.

Puenteová byla odsouzena ke dvojnásobnému doživotí v roce 1993 za zabití svých nájemníků, které vraždila kvůli jejich životním pojistkám, které kradla. Zemřela ve vězení v roce 2011 v 82 letech.

Dům se prodával levně

Současní vlastníci domu, Tom Williams a Barbara Holmesová, zakoupili nemovitost v roce 2010 za pouhých 15 000 dolarů (289 000 Kč). Dům před nastěhováním značně zrenovovali. Cabrera uvedl, že je ze změn nadšený. „Ten háv temnoty konečně zmizel,” dodal.

Foto: Profimedia.cz

Turisté si procházejí dům mnohonásobné americké vražedkyně.

Temná turistika je v posledních letech obecně na vzestupu. Ve světovém měřítku patří mezi nejoblíbenější cíle ukrajinská vesnice Pripjať, kde dříve bydlely tisíce pracovníků jaderné elektrárny v Černobylu. Dlouhodobě je v této oblasti turistiky oblíbený také nechvalně proslulý koncentrační tábor Auschwitz-Birkenau.

V nedávných letech pak lidé také hojně jezdili do některých oblastí New Orleans zcela zničených hurikánem Katrina roku 2005 či prohlížet si vrak lodi Costa Concordia.

Anketa

Lákalo by vás navštívit nějaká z míst oblíbených v temné turistice?
Ano
26,1 %
Ne
73,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11149 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám