Hlavní obsah

Špindlerův Mlýn nabídne lyžařům novinky

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžaře letošní zimní sezónu možná příjemně překvapí Špindlerův Mlýn. Investici 210 miliónů korun do infrastruktury skiareálu i chytře postavený ceník skipasů nelze přehlédnout. Prim v proinvestovaných penězích hraje nová šestisedačková lanovka s vyhřívanými sedáky a plastovým krytem proti nepřízni počasí.

Foto: Skiareál Špindlerův Mlýn

Špindlerovská restaurace Pláně

Článek

Bublina po Špindlu teprve druhá v Krkonoších se letos rozjede také na janskolázeňských Hofmankách. Lanovka ve Špindlu nahradí třiadvacetiletou pomalu dosluhující čtyřsedačku ve Svatém Petru. „Repasovaná lanovka ze Svatého Petra zvýší komfort lyžařů na Horních Mísečkách, kde vznikne plnohodnotný areál,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

Foto: Skiareál Špindlerův Mlýn

Taková bude nová bublina na špindlerovské Pláně.

Nabídkou 25 kilometrů sjezdovek a počtem přepravních zařízení zůstává Špindlerův Mlýn, jemuž v tuzemsku konkuruje pouze propojený SkiResort Černá hora - Pec, největším kompaktním lyžařským střediskem Česka. Lyžaři se nemusejí obávat ani zimy bez sněhu.

„Na červené sjezdovce ve Svatém Petru jsme instalovali moderní sněžné sprchy, které umožní zprovoznit lyžařské svahy v nesrovnatelně kratším čase než sněžnými děly,“ doplnil Jílek. Sjezdovky areál za optimálních podmínek zasněží během tří až čtyř dnů.

Lacinější lyžování s registrací

Lyžaře chce Skiareál stáhnout do Špindlu i prostřednictvím Gopassu. „Systém umožňuje nákup zvýhodněných permanentek v e-shopu. Členství v klubu Gopass je po internetové registraci zdarma a poskytuje slevy na řadu dalších služeb,“ přiblížil marketingový a obchodní ředitel špindlerovského Skiareálu René Hroneš.

Členové věrnostního klubu koupí permanentky minimálně s šedesátikorunovou slevou. „V méně navštěvovaných obdobích jim nabídneme skipasy zhruba za polovinu běžné ceny,“ slibuje Hroneš.

Ceny nejdražších jednodenních skipasů za 850 a 730 korun, odstupňovaných podle lyžařských sezón, výrazně zlevňuje spolu s celosezónními paleta časových a rodinných jízdenek. Skladba ceníku odpovídá filozofii provozovatele špindlerovského Skiareálu společnosti Melida motivovat turisty minimálně k třídenním pobytům s permanentkami v balíčku ubytovacích služeb.

Skireál letos otevírá také jednu z nejlépe vybavených a největších lyžařských školek v ČR. Lyžaři mohou stejně jako loni využít šanci ranní lyžovačky na liduprázdných sjezdovkách zakončené snídaní. Společnost Melida, propojenou s Tatry mountain resorts a J Group, už investovala ve Špindlu možná polovinu ze slibovaných 800 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám