Hlavní obsah

Španělský kemp chce turistům vytvořit bezpečnou zónu bez covidu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ráj bez koronaviru. Tak se chce profilovat kemp ve španělském městě Tarragona. Pro vstup do areálu, který se má otevřít během července, bude totiž nutné podstoupit test na covid-19 a dovnitř se dostanou pouze lidé s negativním výsledkem. Během pobytu pak nebudou muset hosté dodržovat žádná zvláštní opatření, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Tarragona (ilustrační foto).

Článek

V kempu Trillas Platja se podle slov vedení podařilo vytvořit velmi bezpečné prostředí, protože vstup bude umožněn pouze lidem, u nichž test prokáže, že jsou zdraví. Ubytovací zařízení bude testy sice částečně dotovat, i tak ale návštěvníci zaplatí 100 eur na osobu (2660 korun), aby je mohli podstoupit.

Na výsledky lidé počkají ve vyhrazené zóně, ale jakmile se ukáže, že jsou zdraví, budou si moci pobyt v kempu užít bez roušek, pravidel sociálního odstupu a dalších opatření. „Tento plán umožní běžné fungování mezilidských vztahů a veškeré atrakce si budou moci lidé užít bez roušek a bez strachu přiblížit se k někomu cizímu,“ uvedla mluvčí kempu a doplnila, že půjde o svobodnou dovolenou.

Vedení kempu se nechalo inspirovat obdobným modelem v Jižní Koreji, k otevření by mělo dojít během měsíce. Návštěvníci, kterým test dopadne pozitivně, poputují ihned do nemocnice nebo do karantény.

V kempu se i nadále mají dodržovat přísná pravidla hygieny. Ta spočívají i v pravidelném dezinfikování prostor.

Ibiza nabídne zdravotníkům dovolenou zdarma

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám