Hlavní obsah

Sjezdovky na Klínovci zatím netají. Lyžuje se i na Bublavě a Božím Daru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopce sněhu v ulicích měst i podél silnic rychle mizí. Lyžařské areály Krušných hor ale slibují zimním sportovcům i nadále příjemné lyžařské podmínky.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Sjezdovky v Krušných horách hlásí i navzdory oteplení několik desítek centimetrů sněhu.

Článek

Sjezdovky se zmrzlým povrchem a ve vyšších polohách s upraveným technickým sněhem čekají na lyžaře ve střediscích v Karlovarském kraji. Přes oteplení je na svazích sněhu dost a provozovatelé udávají velmi dobré podmínky k lyžování.

"Konec února je na Klínovci ve znamení vynikajících podmínek pro alpské i klasické lyžování. Využít lze všechny lanové dráhy a vleky kromě vleku D," informují provozovatelé největšího areálu na Klínovci. Na sjezdovkách upravených rolbou leží přes metr sněhu a areál nabízí i večerní lyžování. Pro běžkaře jsou připraveny čtyři běžecké okruhy a nově i magistrála do Horní Halže, což je téměř 50 kilometrů upravených tratí.

Pro příznivce freeskiingu a snowboardingu jsou k dispozici nové překážky ve snowparku. "Od 1. března začínáme o půl hodiny dříve. Pokladny budou otevřeny od 8:00, lanovky a vleky budou v provozu již od 8:30," informuje areál Klínovec.

Mariánské Lázně fungují bez omezení

"Sjezdovky skiareálu Boží Dar - Neklid jsou standardně perfektně upraveny, po vydatném sněžení v minulém týdnu jsou podmínky vynikající. Na víkend očekáváme slunečné jarní počasí," řekl Filip Majkus z areálu Boží Dar - Neklid.

Na 60 centimetrech zmrzlého sněhu se lyžuje na Bublavě. V provozu jsou stále všechny vleky a lanovka a všechny sjezdové tratě. Pro běžkaře jsou upraveny běžecké stopy. V Mariánských Lázních je od 50 do 80 centimetrů technického sněhu a celý areál je v provozu bez omezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám