Hlavní obsah

Šanghaj porazila Dubaj. Pyšní se nejvýše položenou restaurací v budově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stolování s jedinečným zážitkem. To návštěvníkům nabízí nová nejvýše položená restaurace v budově, kterou naleznete v Šanghaji. Výbor Guinnessovy knihy rekordů prvenství potvrdil podniku Heavenly Ji, jenž se nachází v 556 metrech na 120. podlaží Šanghajské věže. Dosud rekord držela Dubaj.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace nabízí návštěvníkům panoramatické výhledy.

Článek

Shanghai Tower, česky Šanghajská věž, je se svými 632 metrů nejvyšší budovou v Číně a třetí nejvyšší na světě. Nyní je domovem hned dvou unikátů, údajně nejvyššího hotelu a nejvýše položené restaurace v budově.

A jak by člověk očekával, podnik Heavenly Jin nabízí strávníkům oslnivé výhledy na městské panoráma, na talíři pak kombinaci evropské, japonské a čínské kuchyně, uvádí server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z dominant podniku je také třicetimetrová mozaika.

Poutavý je ale i samotný interiér restaurace, kterému dominuje třicetimetrová mozaika znázorňující výjev z hedvábné stezky. Restaurace pojme celkem 256 strávníků a má pět salonků pro soukromé akce.

Titul hotelu je sporný

Doposud titul nejvýše položené restaurace v budově držela Dubaj, respektive tamní podnik At.mosphere, který se nachází ve 122. podlaží mrakodrapu Burdž Chalífa ve 441 metrech. K titulu je nicméně nutno dodávat právě ono „v budově“, protože o vůbec nejvýše položenou restauraci nejde. Tou je Chacaltaya ve stejnojmenném lyžařském středisku v Bolívii, která se nachází v nadmořské výšce 5340 metrů.

S nejvyšším hotelem, který se nachází ve stejném mrakodrapu jako Heavenly Jin, je to podle CNN poněkud ošemetnější. Výbor Guinnessovy knihy rekordů totiž jeho titul oficiálně neuznal, protože hotel nezabírá celý prostor budovy, ale pouze vrchní patra. Titul proto doposud drží 356 metrů vysoký hotel Gevora, který se nenachází nikde jinde než ve světové metropoli rekordů Dubaji.

V Šanghaji otevřeli nejvyšší hotel na světě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám