Hlavní obsah

Safari resort v jižních Čechách se o víkendech stává rájem pro celé rodiny

Právo, Lucie Kándlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opatření kvůli koronavirové pandemii začíná stále víc trápit rodiče. Ti totiž nemají moc možností, kam jet s dětmi na výlet. Zoologické zahrady, dětská zábavní centra, kina i muzea a zámky jsou zavřené a venkovních aktivit v zimě, mimo bruslení a sáňkování, moc není. Jedním z míst, která se nyní stala doslova rájem pro rodiny s dětmi, je Safari resort v Hluboké u Borovan nedaleko Českých Budějovic.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Návštěvníci mohou nakrmit zakrslé kozy a vidět i řadu dalších zvířat ve venkovních výbězích.

Článek

Do přírodního parku, který není uzavřený, míří hlavně o víkendech desítky lidí. Při procházce devadesátihektarovým areálem ve venkovních výbězích vidí i řadu zvířat, například velbloudy, koně, divoká prasata, bizony nebo jeleny.

„Areál zavřený nemáme, lidé k nám mohou přijet kdykoliv. Vstupné nevybíráme. Protože jde o velký přírodní park, tak tu k žádnému shromažďování lidí nedochází. A kdyby k tomu došlo, jsme schopni to regulovat. Občas sem přijede policejní hlídka, areál projede, zkontroluje a odjede. Žádné problémy jsme zatím neměli,“ řekl Právu pracovník safari resortu.

V sobotu přijela do safari také rodina Šimonova z Českých Budějovic. „Máme tu to moc rádi a jezdíme sem teď téměř každý víkend, protože nevíme, kam s dcerou jet, aby ji to bavilo. Procházet se po lese totiž už nechce. Tady nakrmíme ve výběhu kozy, projdeme se kolem zvířat, v bistru ve výdejním okénku si koupíme teplý čaj a jedeme domů,“ řekla Klára Šimonová.

Navíc o minulém víkendu dostávali všichni školáci, kteří měli na vysvědčení samé jedničky, poukázku na offroad jízdu přímo mezi zvířaty. Tu mohou využít od jara do konce roku.

„My jsme si to přečetli na facebookových stránkách safari. Syn samé jedničky měl, a tak jsme si pro poukázku dojeli. Jsme tu asi potřetí a strávili jsme tu celé dopoledne, úžasný park,“ komentovala sobotní výlet Jitka Zichová z Písku.

Sázavský klášter zpřístupní půdu i věž

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám