Hlavní obsah

Ráj pro ufology a milovníky tajemna je polská obec Wylotowo

Ráj pro ufology, milovníky nadpřirozených sil a tajemných záhad - tak se označuje nevelká polská obec Wylotowo. Vesnička nedaleko Hnězdna ve střední části Polska se rozhodla využít své popularity mezi ufology a láká na záhady turisty.

Článek

Přelomový byl pro malou obec rok 2000. Neznámou vesničku navštívily stovky lidí poté, co se na místních polích objevily zvláštní piktogramy. Obrazce uprostřed obilí vyvolaly diskuse o nadpřirozených jevech a přítomnosti cizích civilizací ve Wylotowu.

Nevěřící tvrdili, že je to jen neobvyklý přírodní úkaz. Ten se však v následujících letech opakoval. Uprostřed polí se vzrostlým ječmenem či pšenicí se najednou ze dne na den objevilo několik záhadných piktogramů. Ufologové začali masově přijíždět do vesnice. "Je to neuvěřitelné, ale je to tak," říká jeden z nich, Konrad Baśkiewicz.

Postupně se obrazce v obilí začaly objevovat i v okolních obcích. Znaky dokonce monitorovala v loňském roce zvláštní skupina odborníků z celého světa.

Fotografie piktogramů si lidé mohou prohlédnout na internetu. "Nejlepší je ale přijet a osobně se přesvědčit, určitě to stojí za to," lákají představitelé vesničky, kde žije okolo 600 obyvatel. Nejvhodnější dobou, kdy se záhady v obci dějí, je prý začátek srpna.

Oblast je plná tajemna, tvrdí polští fandové nevysvětlitelných záhad, kteří dokonce zaznamenali zvuk kosmického vozidla. "Je to vozidlo, které právě tajuplné obrazce vytvořilo," píše se na stránkách www.ufonet.pl. Skoro minutová nahrávka připomíná zvuk startujícího mixéru, ale představivosti se meze nekladou.

Reklama

Výběr článků

Načítám