Hlavní obsah

Půl roku u moře a na výplatní pásce dva milióny. Hlásíte se?

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobně jako se v únoru hledal správce pro opuštěný skotský ostrov, se aktuálně hledá šest dobrodruhů na práci snů v Austrálii. Každý z nich dostane za půl roku v přepočtu víc než dva milióny korun. Kampaň navazuje na neodolatelnou pracovní nabídku, na kterou země vypsala výběrové řízení před čtyřmi lety. Podpořit se tak má australský turistický ruch.

Austrálie znovu nabízí práci snů za 100 000 dolarů, tentokrát šesti lidemVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Vyhlásili vás ve škole třídním šaškem? Jestli vám nedělá problém komunikace v angličtině, možná by vám skvěle pasovala role vrchního baviče v Sydney. V popisu této funkce je organizace tamních nočních akcí včetně sydneyského festivalu a silvestrovského ohňostroje. Pokud jsou vaší silnou stránkou spíše dokonale vyvinuté chuťové buňky, zaujme vás nejspíš post ochutnavače.

Foto: Profimedia.cz

Brit Ben Southall, který v Austrálii vykonával práci snů, předá letošním vítězům výběrového řízení pomyslnou štafetu.

Ochutnavač bude v rámci svého zaměstnání cestovat mezi vinařstvími, pivovary a restauracemi v Západní Austrálii. Jen pozor na váhu. Ten, jehož vášní a největší dovedností je focení, se do sytosti vyřádí jako fotograf společenské rubriky v Melbourne. Kreativitě a nápadům se meze nekladou. Žádného dobrodruha nezklame pozice dozorce divokých zvířat. Do Jižní Austrálie je přesně někdo takový potřeba.

Slunné a idylické pracovní dny zažije hlídač přírodního parku na písčitých plážích australského Queenslandu. Pravděpodobně bude těžké si při pochůzkách v žáru slunečního svitu a za zvuku vlnobití uvědomit, že je to činnost související se zaměstnáním. Vypsána bude i pozice dobrodruha, který bude vypraven do australských pustin.

Otevřené dveře příležitostem

Každá z pracovních funkcí vynese tomu, kdo ji získá v obřím výběrovém řízení, v přepočtu okolo dvou miliónů korun na pobyt, proplacenou mzdu i veškeré životní náklady. A to za dobu pouhého půl roku. Pak se uvidí, jaké další pracovní příležitosti se tu následně šesti šťastlivcům naskytnou.

Do předchozího výběrového řízení, kde zájemci soupeřili jen o jedno místo snů, se v roce 2009 přihlásilo 35 tisíc lidí z 200 zemí světa. Nejvíce uchazečů pocházelo z USA, Velké Británie, Francie, Japonska i dalších asijských států. Kampaň měla tehdy stejně jako tentokrát za cíl zvýšit povědomí o tom, co vše Austrálie turistům nabízí. Země si od programu slibuje větší příliv zahraničních cestovatelů.

Hlásit se můžete zde.

TIP: Zájemcům o kteroukoliv z těchto pozic by podle organizátorů výběrového řízení mělo být ideálně 18 až 30 let, aby mohli požádat o dvanáctiměsíční pracovní vízum. Přihlásit se do výběrového řízení lze do 10. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám