Hlavní obsah

Problémy s tlakem v letadle vyústily pro cestující v krajně nepříjemný zážitek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnou zkušenost prožili cestující nedávného letu American Airlines. Letadlo mířící ze Severní Karolíny na Floridu zaregistrovalo během cesty problémy s tlakem v kabině, piloti tak museli kvapně snížit letovou hladinu – během tří minut o zhruba 4,5 kilometru, za 11 minut pak o více než šest kilometrů. Vyděšené cestující s kyslíkovými maskami uklidňovala posádka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí úřadu pro civilní letectví uvedl, že posádka už při odletu upozorňovala na možné potíže s tlakem v kabině. Ty se nakonec skutečně projevily a piloti tak museli zahájit sestup do nižší polohy, informuje server Independent.

Jeden z pasažérů, univerzitní profesor Harrison Howe sdílel na sociální síti X snímky s kyslíkovou maskou. „Fotografie nedokážou zachytit zápach, jako když se něco pálí, hlasité rány nebo praskání v uších. Je skvělé být zpět na zemi,“ napsal Howe po přistání letadla a dodal, že se něco během letu porouchalo.

„Zápach zřejmě souvisel s používáním kyslíku. Vztlakové klapky na křídlech ihned vyjely, abychom mohli snížit letovou hladinu a měli jsme více kyslíku. Bylo to děsivé, ale dopadlo to dobře,“ doplnil pasažér a vyzdvihl práci posádky, která přispěla k uklidnění cestujících.

Mluvčí American Airlines potvrdil, že letadlo bezpečně přistálo na letišti v Gainesville na Floridě. „V průběhu letu měla posádka podezření na problém související s přetlakem, ihned proto snížila letovou hladinu. Omlouváme se cestujícím za nepříjemnosti a děkujeme našemu týmu za profesionalitu,“ uzavřel mluvčí.

Modelku z OnlyFans nepustili do letadla kvůli oděvu. Měla jen spodní prádlo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám