Hlavní obsah

Přespání s gepardy i slony. V Británii otevřeli unikátní safari hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstávat s výhledem na gepardy či slony. To už není jen otázka autentických afrických savan. Za obdobným zážitkem se mohou zájemci nově vydat také do britského West Midlands Safari Parku, kde se otevřely luxusní domky sousedící přímo s výběhy zvířat. A termíny jsou takřka zaplněny až do konce roku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ubytování je jediného svého druhu ve Velké Británii, kvůli pandemii otevřelo s drobným zpožděním, uvádí server Mirror.

Park při příležitosti jejich uvedení do provozu zveřejnil také nové fotografie, na nichž si lze luxusně vyhlížející domky prohlédnout. „Naše velmi očekávané safari domky jsou nyní otevřené a jsme potěšeni, že vám můžeme nabídnout první ukázku,“ uvedl park nacházející se v hrabství Worcestershire na Facebooku.

Domky se nacházejí hned při výběhu pro slony a gepardy. Návštěvníci tak mohou zvířata pozorovat buď skrze velká panoramatická okna nebo na venkovní verandě při snídani či odpoledním čaji. Takzvané safari lodges disponují mnoha místnostmi, přičemž ubytovat se v nich může až šest lidí, v té sousedící s výběhem slonů o jednoho méně.

„Elephant Lodges pojmou až pět hostů a nabízejí otevřené obývací prostory. Prostorný balkon s venkovním posezením láká na skvělé výhledy, můžete pozorovat slony, jak si hrají v bazénu. Cheetah Lodges zase lákají na velká okna, skrze něž můžete pozorovat gepardy v jejich novém prostředí,“ doplnilo vedení parku.

Cena za pobyt není vyloženě nízká, ale jsou v ní zahrnuty také vstup do samotného parku a různé tematické jízdy a atrakce. Dospělého vyjde jedna noc na nejméně 171 liber (5100 korun).

Otevření safari domků bylo natolik očekávané, že zájemci o ubytování zabukovali už takřka všechny termíny na letošní rok. Park ovšem uvedl, že si lze pobyt zamluvit už také na různé svátky a volné dny v příštím roce.

Čínský hotel si vysloužil kritiku kvůli výběhu s ledními medvědy

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám