Hlavní obsah

Předražený hotel ve stylu Hvězdných válek po roce zavírá. Kvůli úsporám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Disney se kvůli úsporám rozhodla zavřít pompézní hotel Galactic Starcruiser navržený ve stylu Hvězdných válek. Zařízení, které bylo zčásti i zábavním parkem, přitom fungovalo jen něco málo přes rok a jeho výstavba vyšla na stovky milionů dolarů. Levně nevyšlo ani samotné ubytování, cena za povinné dvě noci pro dvě osoby začínala na 4800 dolarech, tedy zhruba 105 tisících korunách.

Foto: Profimedia.cz

Hotel na Floridě se poprvé otevřel loni v březnu.

Článek

Hotel na Floridě chtěl návštěvníkům zprostředkovat zážitek jako z předaleké galaxie, tedy světa Hvězdných válek. Měl proto připomínat kosmickou loď, pro větší autenticitu měl místo oken obrazovky, na nichž se promítaly záběry z vesmíru jako například planety, komety, hvězdy, meteorické roje a podobně, píše New York Times.

Společnost Disney měla od hotelu, kde se návštěvníci mohli převtělit do vesmírných průzkumníků či rytířů jedi, velká očekávání. A i přes značně vysokou cenovku byl zájem údajně uspokojivý. Dva měsíce po otevření popsal šéf společnosti Bob Chapek poptávku jako silnou a pochvaloval si fenomenální odezvu.

„Star Wars: Galactis Starcruiser je jedním z našich nejkreativnějších projektů, a kromě uznání od našich hostů nastavil novou laťku pro inovace a zábavu,“ cituje server Luxury Launches zástupce Disney. „Tento prémiový a butikový hotel nám umožnil při menším měřítku 100 místností vyzkoušet nové věci, nyní připravujeme poslední výpravu,“ uvádí se dále v prohlášení.

Neznámá značka?

Ačkoli jsou hlavním důvodem celkové úspory, server Luxury Launches píše, že celá značka Hvězdných válek je pro dnešní mladou generaci, konkrétně generaci Z, něčím prakticky neznámým a cizím.

Web také upozorňuje na přemrštěnou cenu, která sice začínala na 4800 dolarech, ale mohla se vyšplhat i na astronomických 20 tisíc dolarů (441 tisíc korun). Podle Luxury Launches přitom třeba noc v luxusním dubajském hotelu Burdž al-Arab vyjde na 1500 dolarů (přes 33 tisíc korun), v ceně je i transfer vozem Rolls Royce.

Jako mahárádžův palác. Nejlepším hotelem na světě se pyšní indický Džajpur

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám