Hlavní obsah

Předražený hotel ve stylu Hvězdných válek po roce zavírá. Kvůli úsporám

Společnost Disney se kvůli úsporám rozhodla zavřít pompézní hotel Galactic Starcruiser navržený ve stylu Hvězdných válek. Zařízení, které bylo zčásti i zábavním parkem, přitom fungovalo jen něco málo přes rok a jeho výstavba vyšla na stovky milionů dolarů. Levně nevyšlo ani samotné ubytování, cena za povinné dvě noci pro dvě osoby začínala na 4800 dolarech, tedy zhruba 105 tisících korunách.

Foto: Profimedia.cz

Hotel na Floridě se poprvé otevřel loni v březnu.

Článek

Hotel na Floridě chtěl návštěvníkům zprostředkovat zážitek jako z předaleké galaxie, tedy světa Hvězdných válek. Měl proto připomínat kosmickou loď, pro větší autenticitu měl místo oken obrazovky, na nichž se promítaly záběry z vesmíru jako například planety, komety, hvězdy, meteorické roje a podobně, píše New York Times.

Společnost Disney měla od hotelu, kde se návštěvníci mohli převtělit do vesmírných průzkumníků či rytířů jedi, velká očekávání. A i přes značně vysokou cenovku byl zájem údajně uspokojivý. Dva měsíce po otevření popsal šéf společnosti Bob Chapek poptávku jako silnou a pochvaloval si fenomenální odezvu.

„Star Wars: Galactis Starcruiser je jedním z našich nejkreativnějších projektů, a kromě uznání od našich hostů nastavil novou laťku pro inovace a zábavu,“ cituje server Luxury Launches zástupce Disney. „Tento prémiový a butikový hotel nám umožnil při menším měřítku 100 místností vyzkoušet nové věci, nyní připravujeme poslední výpravu,“ uvádí se dále v prohlášení.

Neznámá značka?

Ačkoli jsou hlavním důvodem celkové úspory, server Luxury Launches píše, že celá značka Hvězdných válek je pro dnešní mladou generaci, konkrétně generaci Z, něčím prakticky neznámým a cizím.

Web také upozorňuje na přemrštěnou cenu, která sice začínala na 4800 dolarech, ale mohla se vyšplhat i na astronomických 20 tisíc dolarů (441 tisíc korun). Podle Luxury Launches přitom třeba noc v luxusním dubajském hotelu Burdž al-Arab vyjde na 1500 dolarů (přes 33 tisíc korun), v ceně je i transfer vozem Rolls Royce.

Jako mahárádžův palác. Nejlepším hotelem na světě se pyšní indický Džajpur

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám