Hlavní obsah

Portugalsko vyhrálo turistického Oscara. Podruhé je nejlepší destinací světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portugalsko obhájilo titul Nejlepší destinace na světě. Již podruhé v řadě jí bylo vyhlášeno v rámci „turistických Oscarů“ World Travel Awards. Hlavní město Lisabon získalo dvě ceny coby Nejlepší městská destinace a Nejlepší městská destinace pro prodloužený víkend. Madeira zvítězila jakožto Nejlepší ostrovní destinace.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Portugalské hlavní město Lisabon zvítězilo ve dvou kategoriích.

Článek

Slavnostní ceremoniál se uskutečnil začátkem měsíce právě v Lisabonu. „Jsme velmi hrdí, že si nás znovu všimli. Být světovou jedničkou podruhé za sebou je znak toho, že si mezinárodně budujeme dobrou pověst, vděčit za to můžeme i práci všech Portugalců,“ cituje server International Meetings Review šéfku portugalského turistického sektoru Anu Mendes Godinhovou.

Při ceremoniálu byly dále oceněny například incké ruiny Machu Picchu coby Nejlepší turistická atrakce na světě. Peru obdrželo ceny ještě v rámci gastronomie a celkové kultury. V Jižní Americe bylo oceněno také Chile, které zvítězilo v kategorii Nejlepší destinace pro dobrodružství, Ekvádor se stal Nejlepší zelenou destinací. Nejlepší kulturní městskou destinací byl již potřetí jmenován Petrohrad.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ostrov věčného jara - portugalská Madeira

World Travel Awards, které jsou svým významem považovány za obdobu filmových Oscarů, se udílely už popětadvacáté. O výsledcích rozhodují profesionálové z oblasti cestovního ruchu.

Kromě zmíněných kategorií oceňují také hotely, resorty, letiště či aerolinky nebo plavby na zaoceánských lodích. Kategorie jsou dále selektovány i podle světadílů. Například Nejlepší evropskou leteckou společností se stala Lufthansa, Nejlepší letiště má Curych.

Reklama

Výběr článků

Načítám