Hlavní obsah

Porto v obrazech, které si turista musí najít

Novinky, fis

Ruský turista si s videem ze své návštěvy portugalského Porta skutečně vyhrál. Je plné zajímavých nápadů a efektů, leckoho možná přiměje o městě proslaveném skvělým vínem přemýšlet jako o příští destinaci pro dovolenou. Ovšem mnoho pohledů zachycených ve videu se před turistou neobjeví jen tak, musí si je nalézt či dotvořit. Porto k uměleckému „modelování” nabídne skvělé podmínky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turista natočil v portugalském Portu originální videoVideo: Reuters

 
Článek

Video, které si za první měsíc od zveřejnění na internetu získalo přes 81 000 zhlédnutí, nazval autor Kirill Neiezhmakov Den v Portu. Ve více než čtyřminutovém snímku se divák podívá do centra Porta stejně jako nad jeho střechy, k břehům či na most Maria Pia, který navrhl Gustave Eiffel.

Neiezhmakov Porto ukazuje ve světle prudkého slunce stejně jako v noci či za svítání. Nejedná se o klasické turistické video, ale o umělecké dílo s efekty, díky kterým si zaručeně udrží divákovu pozornost.

Porto není zdaleka prvním cestovatelským videem Neiezhmakova portfolia. V Portugalsku natáčel už loni — v Lisabonu a přímořském městečku Sesimbra. Minulý rok vytvořil video portrét také Moskvě. V roce 2013 zase uveřejnil obdobně propracované video z Paříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám