Hlavní obsah

Podle průzkumu se na dovolené hádá každý desátý pár

Na dovolené se hádá každý desátý pár. Čtvrtina lidí dokonce rovnou vyráží trávit volno raději bez partnera. Polovina Čechů (48 procent) vyrazí na dovolenou k moři se svými ratolestmi. Každý třetí rodič (29 procent) doufá, že si děti najdou kamarády a zabaví se samy. Vyplývá to z průzkumu agentury NMS Market Research pro ERV Evropskou pojišťovnu.

Foto: Profimedia.cz

Dovolená není pro každý pár idylkou. Ilustrační foto

Článek

„Dětské kluby využívá podle našeho průzkumu jen pět procent rodičů. Dvě třetiny těch, kteří jedou na dovolenou s dětmi (65 procent), ale uvádějí, že se potomkům chtějí plně věnovat," uvedl manažer marketingu pojišťovny Vlastimil Divoký.

Dovolená je zkouškou i pro partnerské vztahy. Více než polovina Čechů (53 procent) tvrdí, že se k sobě na dovolené s partnerem chovají stejně jako doma. Třetina dokonce říká, že dovolená utužuje manželství. Sex je podle průzkumu oblíbenou dovolenkovou aktivitou pro 34 procent Čechů, spánek pro necelou třetinu českých turistů.

Na dovolené se hádá každý desátý pár. Z průzkumu také vyplývá, že 25 procent lidí jede na dovolenou bez partnera a vyrazí si raději s kolegy, kamarády, rodiči nebo sami. „Každý desátý pár přiznává, že se na dovolené hádá, a pro každý stý pár je delší pobyt pohromadě dokonce důvodem k rozchodu," dodal Divoký.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám