Hlavní obsah

Ko Chang – méně rušný tropický ráj kousek od Bangkoku

Novinky, Tomáš Procházka pro Delfín travel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve východní části Thajského zálivu skoro u hranic s Kambodžou leží druhý největší thajský ostrov Ko Chang. Jedna z legend praví, že své jméno získal díky horám, které se na něm nacházejí a z leteckého pohledu připomínají ležícího slona. Proto tedy v překladu Sloní ostrov.

Foto: shutterstock.com

Ostrov Ko Chang láká turisty především na bělostné pláže a průzračně čisté moře.

Článek

Do roku 2000 byl Ko Chang takřka opuštěný ostrov bez turistů, jen s několika rybářskými vesnicemi. Jeho popularita stoupla až v posledních dvaceti letech. Ve srovnání s větším Phuketem či známějším Ko Samui zůstal svým způsobem stále dost autentický a návštěvníkům nabídne vše bez vysokých hotelů, mnohaproudových silnic a hlasitých vodních skútrů.

Foto: shutterstock.com

Jednou z hlavních výhod Sloního ostrova je jeho dostupnost. Nachází se přibližně 320 kilometrů od Bangkoku a trajekt z pevninského městečka Trat k němu pluje pouze půl hodiny. Oproti sousedním ostrovům na něm najdete veškeré zázemí, banky, nemocnici, výborné restaurace i bary a především několik perfektních pláží.

Foto: shutterstock.com

Západ je turisticky zajímavější

Většina turistické infrastruktury se nachází na západním, 30 kilometrů dlouhém pobřeží. Východ ostrova je opuštěný, rovinatý a nenabízí tak pěkné výhledy jako západ. Najdete na něm ale několik vesniček, které si žijí svým životem. Pokud by vám na dovolené zbyl čas, tak návštěvu východní části nevynechejte. Poznáte odlišnou stránku Ko Changu a tradiční životní styl domorodců. Téměř okolo celého ostrova vede kvalitní asfaltová silnice a nejvyužívanější dopravou jsou zde sdílené taxíky a skútry.

Foto: shutterstock.com

Díky členitosti ostrova je na něm několik vodopádů. Nejznámější z nich, vodopád Khlong Phlu, má v horní části malé jezírko, kde můžete strávit hezké odpoledne a vykoupat se pro změnu ve sladké vodě. Další vodopády jsou menší a více ukryté v džungli. Koupání v nich není možné. Za vstup k vodopádu Khlong Phlu se platí, ostatní vodopády jsou přístupné zdarma.

Foto: shutterstock.com

Najděte si pláž, která vám bude vyhovovat

Asi největším lákadlem ostrova jsou jeho pláže. Cestou od trajektu pravděpodobně neminete White Sand Beach. Nejhezčí výhled na ni se vám naskytne v jedné ze zatáček klikaté silnice a rozhodně stojí za zastávku. Pokud pojedete dále směrem na jih, brzy narazíte na nádhernou Klong Prao Beach. Oproti White Sand Beach je to klidnější alternativa, jak strávit nerušeně den na písku ve stínu palem. V okolí není tolik restaurací a obchodů jako na White Sand Beach.

Foto: shutterstock.com

Na jihozápadě ostrova jsou pláže nejdivočejší a méně navštěvované. K velice oblíbeným patří Lonely Beach. V její blízkosti vyrostlo mnoho barů a restaurací, kam lze zajít na skleničku dobrého vína a pokochat se zapadajícím sluncem. Úplně dole na jižním cípu ostrova se nachází nádherná Klong Kloi Beach. Atmosféra na této pláži je zcela jiná než na zbytku ostrova, protože palmy zasahují takřka do moře a písek je čistě bílý. Z přilehlých barů vám k odpočinku budou znít rytmy reggae a vy si s koktejlem v ruce vychutnáte krásný výhled na sousedící ostrůvky jižně od Ko Changu. Západ slunce je z této pláže asi nejpůsobivější.

Foto: shutterstock.com

Výlety na okolní ostrůvky

Jestli budete na Ko Changu trávit více času, využijte možnost podívat se na okolní malé ostrůvky. Jinak než lodí se na ně nedostanete. Většina výletů je jednodenních a vstříc novým dobrodružstvím vyplujete ráno z přístavu Bang Bao na jihu ostrova. Na výběr máte rybářské zájezdy, šnorchlování, ale i potápěčské kurzy. V okolí Ko Changu je mnoho korálových útesů a podmořský svět je minimálně stejně tak zajímavý jako ostrov sám o sobě. Nicméně i neplavci si přijdou na své a nemusí do vody ani vkročit. Stačí si vybrat výlet, kde vám představí ty nejkrásnější opuštěné pláže. Vy si tak vychutnáte tropický ráj ze břehu, dostanete čerstvou rybu k obědu a večer vás pohodlně odvezou k vašemu ubytování.

Foto: shutterstock.com

Ko Chang si zkrátka zamilují všichni turisté hledající klidnou, tropickou dovolenou s dobrým zázemím a širokými možnostmi aktivit v okolí.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Poznejte nádherné Thajsko s cestovní kanceláří Delfín travel. Svou cestu zahájíte v rušném Bangkoku, kde nasajete jeho úžasnou atmosféru. A až se dostatečně nabažíte městské turistiky, vydáte se objevovat úžasné thajské ostrovy. Krabi, Phi Phi či Phuket vás okouzlí jedinečnou asijskou atmosférou i malebnou přírodou.

Užijete si odpočinek na jedněch z nejkrásnějších pláží světa i koupání v průzračně čistém moři. Neváhejte a vydejte se za svým vysněným asijským dobrodružstvím. Utečete alespoň na chvíli české sychravé zimě a z dovolené se vrátíte odpočatí a plní energie!

Související témata:

Výběr článků

Načítám