Hlavní obsah

Po strmé skluzavce sviští turisté mezi žraloky

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodní atrakce v podobě mayského chrámu je v bahamském aquaparku na ostrově Paradise Island doslova magnetem na turisty. Minimálně na ty, kteří tíhnou k akčním vodním radovánkám. Strmá skluzavka totiž vede až pod vodu, v níž plavou žraloci.

BEZ KOMENTÁŘE: Bahamská vodní skluzavka pro odvážné

 
Článek

Už jen svým názvem Paradise Island (Rajský ostrov) slibuje tato část Bahamského souostroví božskou dovolenou. Adrenalinovým způsobem si ji turisté mohou vychutnat především ve zdejším zábavním vodním parku Aquaventure. Kromě jiných lákadel tu lze navštívit atrakci, na kterou se hrne každý, kdo v sobě objeví aspoň kousek dobrodruha.

Foto: Profimedia.cz

Mayský chrám ve vodním parku Aquaventure v letovisku Atlantis Paradise Island

Ten, kdo se v bahamském aquaparku octne na vrcholu napodobeniny mayského chrámu, stojí tváří v tvář vzrušujícímu zážitku. Strmá skluzavka nazvaná Leap of Faith (Skok víry) vede totiž do podvodního tunelu, kolem něhož krouží žraloci. Stěny tunelu jsou samozřejmě průhledné, aby ječícím turistům hladina adrenalinu vystoupala ještě o něco výš.

Po osmnáctimetrové skluzavce se turisté řítí rychlostí zhruba 56 kilometrů za hodinu. Rychlá jízda a skok do neznáma (část trasy člověk při vstupu na skluzavku nevidí) vyvolává v zúčastněných silné emoce.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na děsivě strmou vodní skluzavku

Některé první jízda od jakékoliv další odradí, jiní se naopak hned po výlezu z vody běží znovu postavit do fronty. Ano, stává se, že si na zážitek musejí návštěvníci aquaparku chvíli počkat, protože o atrakci bývá velký zájem.

Anketa

Lákala by vás jízda na skluzavce Leap of Faith?
Ano
68 %
Ne
32 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7025 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám