Hlavní obsah

Plyšová žirafa a kus provázku? Aerolinky odhalily nejvtipnější odbavené předměty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbalit se na dovolenou je pro leckoho těžká písemka. Co kdybyste ale měli možnost vzít si dva kufry či jiné předměty splňující velikostní a váhové limity do letadla zdarma, využili byste ji „za každou cenu“? Americké aerolinie se štědrým balíčkem bagáže zveřejnily své oblíbené odbavené podivnosti.

Foto: Profimedia.cz

Plyšová žirafa se proletěla místo kufru. A nejen ona. Ilustrační fotografie

Článek

Největší nízkonákladová letecká společnost světa Southwest Airlines sídlící v texaském Dallasu operuje zejména ve Spojených státech, Kanadě a Latinské Americe. Zákazníci těchto amerických aerolinií mají neobvykle štědrou možnost odbavit v rámci letenky první dvě zavazadla zcela zdarma.

Nemusí se přitom jednat pouze o kufry. Přepravovat v letadle lze takto různé předměty, musí se pouze vejít do váhového limitu 50 liber (asi 22,68 kilogramu) a součet délky, šířky a výšky položky nesmí přesáhnout 62 palců (asi 157,5 cm).

Přepravovat tak lze zdarma i lyže, golfové hole či surfovací prkna, ta ale pouze v případě, že letíte na Havaj. Nedá se proto říct, že by jiný náklad než kufr vyvolal u zaměstnanců aerolinek překvapení. Přesto se ale našly předměty, které pobavily nebo zaujaly více než jiné. Právě z neobvyklé odbavené „bagáže“ se aerolinky rozhodly zveřejnit vtipné video na sociální síti TikTok.

Kajak i dětské auto

V krátkém videu tak můžete mezi kufry, přepravovanými do zavazadlového prostoru letadla, spatřit třeba velkou plyšovou žirafu. Na pásu ale jedou i kajaky, elektrické policejní auto pro děti a pěnová nudle do vody.

@southwestair

Suitcases arent the only things that fly for free on this airline 😤 *legal team said to remind you that weight and size limits apply #travelhacks #travelhack #ramperlife #ramper #southwest #southwestairlines #traveltok #checkedbaggage #checked #airport #freebags #kayak

♬ original sound - Southwest Airlines

Nejpodivnějším předmětem je ale odbavený kus provázku, který se pravděpodobně ztotožňuje s jedním z komentářů pod videem: „Když mám na letence dvě odbavené položky zdarma, odbavím dvě položky zdarma.“

Video už má na sociální síti více než milion zhlédnutí a pro velký úspěch se dočkalo i druhého dílu „létajících podivností“.

Vyzkoušeli jsme komfort Airbusu A350, který z Prahy zamíří na Kubu i do Vietnamu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám