Hlavní obsah

Pilot pustil do kokpitu cestující. Už si nezalétá

Novinky, mšv

Doživotní zákaz létání si vysloužil nejmenovaný čínský pilot. Vpustil totiž do kokpitu pasažérku a nechal ji, aby se vyfotila na jeho sedadle. Porušil tím ovšem bezpečnostní regulace čínského Úřadu civilního letectví, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo už začátkem roku na lince z města Kuej-lin do Jang-čou. Experti tvrdí, že fotografii si žena pořídila během letu. „Děkuji kapitánovi, jsem šťastná,“ napsala cestující k fotografii. Vzhledem k tomu, že se teprve nedávno virálně rozšířila po internetu, povšimlo si jí více lidí, včetně letecké společnosti Air Guilin.

Cesta kolem světa za 80 dní? Brit to stihl za 80 hodin

Cestování

Aerolinky pilota označily za nezodpovědného a udělily mu permanentní zákaz létání. Další členové posádky, kteří byli ve stejnou dobu na palubě, byli suspendováni po dobu, než se celá záležitost vyšetří. „Bezpečnost cestujících je vždy naší prioritou,“ uvedla společnost Air Guilin. „Máme nulovou toleranci k neprofesionálnímu chování, které by mohlo jakkoli ohrozit bezpečnost letadla.“

Aerolinky mívají k nevhodnému chování, k němuž dojde v kokpitu, víceméně stejný přístup — netolerují ho a tvrdě ho postihují. Loni byl jistý pilot easyJetu natočen, jak v řídicí kabině tančí. Přestože bezpečnost nebyla nikterak ohrožena, společnost se vyslovila v tom smyslu, že podobné chování nepříliš dobře reprezentuje práci pilotů. Viník byl proto suspendován.

Žena předstírala těhotenství, aby se vyhnula poplatkům za těžké zavazadlo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám