Hlavní obsah

Cesta kolem světa za 80 dní? Brit to stihl za 80 hodin

Novinky, mšv

Phileas Fogg moderní doby. To je Brit Noel Phillips, který nedávno podnikl cestu kolem světa. Nikoli však během verneovských 80 dní, ale 80 hodin. Do Londýna, kde jeho putování zároveň odstartovalo, dorazil navíc s šestiminutovou rezervou, píše agentura Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit podnikl cestu kolem světa za 80 hodinVideo: Caters News / Noel Philips: inflight Video , AP

 
Článek

Phillips je podle svých slov velkým fanouškem cestování a má navíc rád bláznivé výzvy. Proto se koneckonců rozhodl obletět planetu v tak krátkém čase. Z Londýna do Kuvajtu, indických měst Dillí či Ahmadábád, Singapuru, Los Angeles a zpět na Heathrow do Londýna. I přes náročnost úkolu byl Brit v cíli ještě před vypršením stanoveného limitu.

„Mám rád šílené výlety, jen abych zjistil, kam se můžete během tak krátké doby dostat. Je neuvěřitelné, že ještě před 100 lety by podobná cesta zabrala týdny, ale dnes ji můžete stihnout za víkend,“ řekl Phillips.

Otázku diskomfortu při dlouhých letech se mu podařilo vyřešit elegantně — zkrátka cestoval první třídou. Přesto se mu podařilo značně ušetřit, za cestu zaplatil „jen“ 3500 liber, tedy přes sto tisíc korun. Během několika měsíců totiž kupoval akční letenky.

„Mám z toho dobrý pocit, ale i několik špatných zážitků,“ okomentoval Phillips 80hodinovou cestu. „Letět s aeroliniemi, které patří k těm nejlepším na světě, byl rozhodně zlatý hřeb. Horší bylo, když mě v Indii málem okradli a následně mě z falešného taxi vytáhnul strážník,“ dodal. Po dosažení cíle prý pociťoval euforii, ale i vyčerpání. „Bylo fantastické ulehnout opět v mojí posteli.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám