Hlavní obsah

Patnáct hodin trčela uvězněná v lanovce. Křičela o pomoc, až přišla o hlas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobyt na horách se pro Američanku Moniku Lasovou proměnil v noční můru. Zůstala totiž na dlouhých 15 hodin trčet v lanovce a nemohla se dovolat pomoci. Telefon u sebe neměla a kvůli snaze upoutat na sebe pozornost křikem přišla o hlas. Noc, během níž padaly teploty pod bod mrazu, však bez větší újmy přežila a příběh má šťastný konec.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u jezera Tahoe na západě USA.

Článek

K nešťastné události došlo ve skiareálu u amerického jezera Tahoe, jež leží na hranicích Kalifornie a Nevady. Lasová byla ježděním na snowboardu už unavená, a tak místo aby po svahu sjela, rozhodla se do údolí vydat lanovkou. Jenže ta se o pár minut později zastavila, informuje server Independent. Američanka se snažila přivolat pomoc, avšak marně. Byla odsouzena k tomu, aby v kabině strávila noc.

„Křičela jsem do té doby, než jsem zcela přišla o hlas,“ uvedla později Lasová a vysvětlila, že u sebe v osudnou chvíli neměla ani mobilní telefon. Celou noc si žena mnula ruce, aby se alespoň trochu zahřála, teploty se totiž pohybovaly kolem minus pěti stupňů Celsia.

Ženina kamarádka nahlásila zmizení úřadu šerifa. Ale teprve když se ráno lanovka opětovně rozjela, zjistilo se, že Lasová strávila noc uvnitř. „Byla jsem frustrovaná,“ okomentovala Američanka.

Krátce nato byla žena převezena k ošetření do nemocnice. Skiareál Heavenly Mountain Resort, kde se incident stal, plánuje důkladně prošetřit, jak k něčemu takovému mohlo dojít. „Bezpečnost našich hostů je pro nás absolutní prioritou,“ uvedl za středisko šéf provozu Tom Fortune.

Lienz: Sluneční terasa s prázdnými sjezdovkami

Cestování

Lyžování kousek za moravskými humny. Semmering láká na akční sjezdy během celého dne

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám