Hlavní obsah

Paříž je podle průzkumu nejhezčím městem světa

Novinky, mšv

Francouzské hlavní město Paříž je podle všeho tím nejkrásnějším městem na planetě. Vyplynulo to z průzkumu iniciovaného portálem Flight Network, do nějž se zapojila více než tisícovka cestovatelských novinářů a agentur z celého světa. Špatně si v celkovém hodnocení nevedla ani Praha, která skončila čtrnáctá, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Vítězný oblouk v Paříži

Článek

Seznam obsahuje celkem 50 nejhezčích měst z celého světa. Za Paříží, která je neodmyslitelně spjata s romantickou architekturou, pouličními umělci a dobrým jídlem, se umístil americký New York. Ten je podle jednoho novináře triumfem inženýrství a lidského úsilí. Třetí příčku si připsal britský Londýn.

Londýn předběhl Paříž, byl vyhlášen destinací světa. Praha je jedenáctá

Cestování

První pětku uzavírají italské Benátky a kanadský Vancouver. Následují španělská Barcelona, jihoafrické Kapské Město, americké San Francisco, australské Sydney nebo italský Řím.

České hlavní město je podle žebříčku 14. nejkrásnějším na světě. Obecně první dvacítce vládnou zejména evropská města, jako portugalský Lisabon, nizozemský Amsterdam, maďarská Budapešť nebo rakouská Vídeň.

Nejnavštěvovanějším městem světa je Bangkok

Cestování

V žebříčku se ale objevují také exotičtější místa, jako argentinské Buenos Aires, kubánská Havana, ekvádorské Quito, peruánské Cusco, vietnamská Hanoj, Cartagena v Kolumbii nebo indický Džajpur, jemuž se přezdívá růžové město.

Deset nejkrásnějších měst na planetě
1. Paříž, Francie
2. New York, USA
3. Londýn, Velká Británie
4. Benátky, Itálie
5. Vancouver, Kanada
6. Barcelona, Španělsko
7. Kapské Město, Jihoafrická republika
8. San Francisco, USA
9. Sydney, Austrálie
10. Řím, Itálie
14. Praha, Česká republika
Zdroj: Flight Network

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám