Hlavní obsah

Palubní servis i doma. Aerolinky spouští rozvoz až ke dveřím

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K létání nepochybně patří také palubní servis. V době, kdy se příliš necestuje, se aerolinky easyJet rozhodly dopravovat občerstvení k zákazníkům domů v typickém vozíku. Jde o součást charitativní sbírky, lidé proto mohou platit dle vlastního uvážení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle aerolinek jde o první takovou nabízenou službu vůbec, s vozíkem bude jezdit skutečný personál, aby se v koronavirové době udržel takříkajíc ve formě, uvádí server Daily Mail. V nabídce budou klasické svačinky, nápoje, v případě zájmu stevardi předvedou také bezpečnostní instrukce. Zkušební rozvážka proběhne 17. a 18. prosince.

„Stejně jako našim zákazníkům chybí létání, tak našemu personálu chybí to, co nejlépe umí – obsluhovat. Tento koncept nám dává skvělou příležitost, jak přiblížit easyJet k domovním dveřím našich klientů,“ uvedla šéfka palubních služeb Tina Miltonová. „Chceme se ujistit, že náš servis na zemi bude stejně dobrý jako ten ve vzduchu, a těšíme se, až budeme moci všechny přivítat zpátky na palubě v roce 2021,“ doplnila.

Šéf aerolinek Johan Lundgren dodal, že je nadšený, že posádka v období Vánoc přinese mezi zákazníky trochu veselí.

Nová služba, která má vybrat prostředky pro charitativní organizaci Age UK, ale pravděpodobně nezastíní nedávné rozhodnutí easyJetu uvalit na cestující nové poplatky. Aerolinky změnily svou zavazadlovou politiku a pasažéři si v rámci základního tarifu mohou vzít už jen batoh či kabelku, nikoli malé příruční zavazadlo, jako tomu bylo dosud.

EasyJet začne cestujícím účtovat využívání úložného prostoru nad sedadly

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám