Hlavní obsah

Ostrov zaslíbený nudistům a volnomyšlenkářům láká na divoké pláže

Španělský ostrov Fuerteventura je v nudistických kruzích známým pojmem. Nudismus je povolen na ostrově všude, s pouhými dvěma výjimkami. Není vítán na městských plážích a těch nacházejících se v blízkosti hlavních turistických resortů. Vzhledem k tomu, že je však Fuerteventura ostrovem divokých pláží, kde si soukromí může najít každý, plavkami skutečně nemusíte svá zavazadla zatěžkávat.

Foto: Profimedia.cz

Nudistka na pláži Cofete na ostrově Fuerteventura

Článek

Když člověk přistává na ostrově Fuerteventura, nestačí se divit, jak velkou část ostrova pokrývá poušť a nehostinné skály, které jsou vzpomínkou na vulkanickou aktivitu, díky které tento ostrov dnes vlastně existuje. Ten obydlený zbyteček ostrova však zvládá dávat turistům skvělé zázemí pro dovolené, ve kterých hraje často koupání bez plavek nemalou roli.

Více než 135 kilometrů pobřeží, z něhož se značná část nachází pořádně daleko od nejbližších ubytovacích zařízení, k odložení plavek přímo láká.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Jižně od Corraleja se nachází několik menších pláží, včetně nudistických. Okolí v podobě pouštních dun je bonus navíc

Na severu ostrova si naturisté oblíbili oblast v blízkosti legendárních písečných dun Corralejo. Desítky maličkých zákoutí přímo vybízí k tomu najít si to své a nezaobírat se příliš okolím. Pláž El Bajo Negro je v tomto ohledu velmi oblíbená. Severní polovina ostrova však nabízí mnoho dalších půvabných nudistických pláží. Za zmínku určitě stojí ještě Playa del Moro ležící jižně od městečka Corralejo nebo Playa El Dormidero.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Playa Sotavento a přilehlá Playa de Sotavento de Jandía nejsou vysloveně nudistické, svléknout se tam ale bez obav můžete

Jih ostrova je v nudistickém ohledu snad ještě zajímavější. Nudistická je část pláže Sotavento, ale zavítat určitě můžete i na Playa del Morro de Potala, Playa de Butihondo a samozřejmě i na vyhlášenou a celkem odlehlou Playa de Cofete. Tam sice zavítá každý den poměrně mnoho lidí, ale v Cofete je pláž tak dlouhá, že najít si na ní váš vlastní padesátimetrový štráfek není žádný problém. Na pláž v Cofete by se sice nemělo jezdit auty z půjčovny, ale s jistou dávkou opatrnosti a řidičského umu byste neměli mít problém.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Playa de Cofete je autem sice trochu obtížněji dostupná, je však tak dlouhá, že si klidné místo pro svléknutí najdete vždy

Jediný háček tak může spočívat v tom, pokud byste trvali na využívání lehátek, slunečníků a dalších výdobytků moderní lenivé civilizace. Ty jsou totiž k dispozici jen na větších plážích, blízko turistických center. A to je kombinace, která si s nudistickými plážemi netyká.

A protože ty nejkrásnější pláže jsou často ty nejodlehlejší, neváhejte, na začátku svého pobytu si kupte slunečník, nějaké to levné křesílko a vydejte se najít svou soukromou pláž, kde nebudete muset řešit nepříjemný pocit mokrých plavek na těle…

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Španělska

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám