Hlavní obsah

Obří pokutu na auto nalepil zaměstnanec letiště. Teď přijde o peníze on

Novinky, Jakub Kynčl

V úterý měli zaměstnanci Letiště Praha zamotané hlavy ohledně rozklíčování příběhu kolem fotografie, která oběhla sociální sítě. Papír vylepený na autě parkujícím na letišti oznamoval řidiči závratnou pokutu ve výši více než 60 000 korun. Letiště obratem přes mluvčího tvrdilo, že nejde o oficiální výzvu, ve středu však své vyjádření zkonkretizoval. Pokutu skutečně na auto vylepil pracovník letiště, který ale nyní sám přijde o peníze.

Foto: Archiv Letiště Václava Havla

Pražské Letiště Václava Havla.

Článek

Mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň Novinky krátce po poledni informoval o tom, že si stojí za tím, že se nejedná o oficiální výzvu Letiště Praha. Dodal ale, že prověřením okolností výlepu s oznámením o chybném parkování bylo zjištěno, že výzvu vylepil bez vědomí svých nadřízených a odpovědných osob z parkingu jeden ze zaměstnanců letiště.

„Zaměstnanec tak učinil zcela v rozporu s nastaveným postupy. Velmi se za toto pochybení ze strany našeho zaměstnance omlouváme a chceme zdůraznit, že se jedná o zcela nevhodnou aktivitu jednotlivce, která rozhodně není oficiální praxí letiště. Okamžitě jsme vůči zaměstnanci vyvodili důsledky a přijali nápravná opatření. Zaměstnanec byl poučen o chybnosti svého konání, které bylo naprosto v rozporu s filozofií letiště, a bude finančně potrestán srážkou ze mzdy,“ dodal pro Novinky Pacvoň.

Výstražné upozornění vylepené na volkswagenu světlé barvy informovalo řidiče o tom, že jeho vůz stojí na krátkodobém parkovišti, kde činí parkovné 100 korun na půl hodiny. Dále ve zprávě stálo, že bude pražské letiště požadovat k úhradě 62 400 korun. Byla zmíněna registrační značka automobilu a vše okořenila gramatická hrubka.

Řešení má být pro obě strany „snesitelné“

A jak tedy měl zaměstnanec podle mluvčího postupovat? Parkování na expresních parkovištích je prý podle řádu limitováno dobou dvou dnů (za které by ovšem řidič už i tak platil podle ceníku závratných 9600 korun).

Pokud někdo tuto dobu výrazně překročí, je následně vyzván, aby se dostavil k zákaznické přepážce, kde má být porušení řešeno formou, která má být pro obě strany snesitelná. Pokud parkující neuposlechne, má být následně automobil odtažen policií.

Tento konkrétní případ bude podle Pacvoně letiště řešit tak, že by po domluvě s dotyčným řidičem měla být účtována cena podle platného ceníku VIP parkování v přilehlém parkovacím domě. Mělo by jej tedy čekat uhrazení poplatku ve výši 4100 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám