Hlavní obsah

Obec v Itálii láká na domy za euro. V blízkosti je mnoho lyžařských středisek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K populárnímu prodeji domů za euro se v Itálii připojila další obec. Tentokrát jde o vesnici Pratola Peligna v regionu Abruzzo. Ta je vzhledem ke svému umístění v Apeninách obklopena několika lyžařskými areály, což by ke koupi mohlo nalákat právě ty, kteří holdují zimním radovánkám. A do Říma jsou to zhruba dvě hodiny autem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V obci se aktuálně nachází asi 630 prázdných budov, v rámci programu jich je k zakoupení nabízeno zatím 250. Podobně jako na jiných místech i tady se musejí budoucí vlastníci zavázat k renovaci nemovitosti v určitém čase, konkrétně do tří let. Novinkou je, že pokud se jim to nepodaří, budou muset zaplatit tučnou pokutu 10 tisíc eur (253 tisíc korun).

„Jde o nejhorší scénář,“ uvedl pro server CNN místní radní Paolo di Bacco. „Chceme se jen ujistit, že si kupci uvědomí závazek a jednoduše si nepořídí nemovitost a nezmizí,“ vysvětluje.

Hlavním důvodem prodeje domů za euro je opětovné zalidnění oblast. Populace vesnice totiž z nějakých 13 tisíc klesla na sedm tisíc. Druhým aspektem je oprava domů a renovace historického jádra. „Chceme, aby opět zářily a obnovila se krása starého centra, i když to chvilku zabere,“ uvedl di Bacco.

Obec volné nemovitosti inzeruje na svých webových stránkách. Případné zájemce může zaujmout právě to, že se Pratola Peligna nachází v Apeninách a ve velmi sympatické vzdálenosti od středisek Roccaraso a Pescasseroli. A Řím také leží poměrně nedaleko.

Pětistovkou po Sicílii: Ostrovem křížem krážem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám